VIDEO | Thorsby met twee treffers van grote waarde voor Jong Noorwegen

Morten Thorsby heeft dinsdagavond een hoofdrol opgeeist in het EK-kwalificatieduel tussen Jong Noorwegen en Jong Azerbeidzjan. De SC Heerenveen-middenvelder was met twee doelpunten van grote waarde voor zijn land.

Na een doelpuntloze eerste helft opende Noorwegen kort na rust de score. Birk Risa brak in de 48e minuut de ban, waarna Morten Thorsby twee minuten later de marge verdubbelde. Jong Azerbeidzjan deed in de 56e minuut nog iets terug via Baris Ekincier, maar slaagde er niet in om het Noorwegen nog lastig te maken. Thorsby besliste in de 76e minuut de wedstrijd door de 3-1 binnen te koppen.

Door de overwinning klimt Noorwegen naar een tweede plek in de poule. Het land van Thorsby staat in punten gelijk met Jong Ierland, dat één wedstrijd minder heeft gespeeld. Jong Duitsland, dat tevens een wedstrijd minder heeft gespeeld, is koploper in de poule en beschikt over een voorsprong van twee punten op Jong Noorwegen.