Natafelen met Redmer | De maatstaf voor hoe goed we zouden moeten zijn

We spelen gelijk tegen VVV, maar we waren natuurlijk stukken beter. Een uurtje dan. Toen ging het hopeloos mis en leek niets meer op wat het was. Niet winnen werd gelukkig ook niet verliezen en dus is het de hoogste tijd voor een aantal voorbarige conclusies.

Voetballend hebben we blijkbaar niet zo veel last van ploegen die normaal gesproken in het rechterrijtje eindigen, wat zou betekenen dat we dus moeiteloos in het linkerrijtje belanden aan het eind van de competitie. En daarmee hebben we kans op play-offs of meer. Tikje voorbarig? Wellicht.

Maar als de wedstrijd tegen Feyenoord gebruikt mag worden om te verkondigen hoe slecht we zijn, mag de wedstrijd tegen VVV-Venlo gebruikt worden als maatstaf voor hoe goed we zijn, kunnen zijn of zouden moeten zijn. De waarheid zal echter ergens in het midden liggen en daarom namen we ook slechts één puntje mee uit Venlo en dat waren er eigenlijk twee te weinig.

Want deze wedstrijd liet vooral weer onze enige constante factor van de laatste jaren zien: onzinnige paniekreacties op opportunisme die leiden tot een onzekere terugval die zorgt voor een tegenvallend resultaat. Same shit, different season.

Nou, raak en mis dan maar.

Tien keer mis:

1. We Vlapperden weer eens met onze vleugels. Mihajlovic werd geslachtofferd. Zeneli bleef staan.

2. Onze grootste en meest angstaanjagende tegenstander is al jaren ‘de kluts’. Iedere bal die tussen spelers in dreigt te vallen of niet vol overgave uitverdedigd wordt, levert kansen en doelpunten voor iedere willekeurige opponent.

3. Er gebeurde in de eerste helft zo weinig opzienbarends dat ik dit hier maar gewoon neerzet om in ieder geval nog een puntje te vullen.

4. Sherel Floranus. Niet echt een misser, hoor. Maar verdedigend ging het wel eens een beetje verkeerd en aanvallend leverde het ook niet zo veel op. Ach, misschien willen we al te graag een nieuwe Dumfries zien.

5. Het feit dat we deze wedstrijd niet hebben gewonnen is koren op de molen van iedereen die lekker stiekempjes op zijn of haar werk verbitterde Facebookreacties kan posten over hoe verschrikkelijk alles is bij ons clubje.

6. We hebben nog steeds de mentale weerbaarheid van een invalide fruitvlieg.

7. Een counter. Vijfentachtigste minuut. Kansrijke man-meer-situatie. Gelijke stand. Zeneli trapt een voorzet richting een buitenwijk van Zierikzee.

8. Is er nu dan iemand die Zeneli aan het verstand kan praten dat hij met zulke voorstellingen van je lang-zal-ze-fluiten geen transfer gaat verdienen?

9. Plakvoet en zijn vriendjes deel 15: het rotterige rollertje.

10. Kunstgras dat van die tijdelijke zwarte sporen nalaat die je normaal gesproken alleen op zo’n magnetisch tekenbord tegenkomt. Brrrr.

Tien keer raak:

1. Gewoon lekker acht Nederlanders aan de aftrap bij ons. Dat is wel eens anders geweest. Lijkt me reden genoeg om ons weer eens massaal met dit team te identificeren.

2. De goal van Lammers was een hele, hele, hele fijne spitsengoal. Totale controle en dodelijk effectief.

3. Volgens Robert Maaskant speelden we gedegen. Ja, het staat er echt: gedegen. Ge-de-gen. Nog nooit, zeker zolang ik Heerenveensupporter ben, heeft iemand dat over mijn club gezegd. En ik vind het eigenlijk best leuk!

4. Het duurde een kleine veertig munten, maar toen begreep ik verder moest kijken dan die paar mislukte passes. Dat Ben Rienstra eigenlijk best een fijne wedstrijd speelde. Voetbalde mee alsof dat nooit anders was geweest.

5. Ik vind Mitchel van Bergen dus een goede aankoop. En nog lekker jong. Dus mocht die jongen nou echt heel erg goed gaan worden, doen we gewoon een Ajaxje en noemen we hem ‘eigen jeugd’.

6. Uiteindelijk moet je gewoon in je klamme handjes knijpen met een puntje. Het doet pijn, maar is toch een winstpuntje.

7. Niet verloren. Of zo.

8. We hoeven nu nog maar één keer naar Limburg.

9. Deze tweede helft kan een prima aanleiding zijn om over twee weken met een paar andere namen te beginnen. Kongolo, Van Bergen, Mihajlovic. Ik noem maar wat.

10. Kom op, een uur lang waren we wel hartstikke de baas op het veld. Met meer balbezit en veel beter positiespel lieten we zien veel beter te zijn dan VVV. Wat de overige dertig wedstrijden ook gaan brengen, degraderen gaan we niet.

Redmer Wijnsma

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand