Homepage » Hoofdnieuws » Van 't Schip looft SC Heerenveen-trainer: ''Het is een bevlogen coach''

Van 't Schip looft SC Heerenveen-trainer: ''Het is een bevlogen coach''

( 0 reacties)
Van 't Schip looft SC Heerenveen-trainer: ''Het is een bevlogen coach''

Jan Olde Riekerink staat aan de vooravond van zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer in de Eredivisie. Met SC Heerenveen gaat hij op bezoek bij PEC Zwolle, dat getraind wordt door John van 't Schip.

Van 't Schip vindt het een goede zet dat SC Heerenveen voor Olde Riekerink heeft gekozen. "Jan is jarenlang jeugdtrainer in de opleiding bij Ajax geweest, daarna assistent-trainer en die heeft inmiddels ook heel veel andere dingen in de wereld gezien", zegt Van 't Schip tegenover PEC Zwolle TV. "Hij benadert ook voetbal vanuit de bal willen hebben. Het is een bevlogen coach en hij denkt na over hoe hij bepaalde zaken willen hebben."

PEC Zwolle kende een prima voorbereiding. "Maar uiteindelijk blijft dat proces natuurlijk gewoon doorgaan, het is niet zo dat morgen de competitie begint en het proces stopt", geeft Van 't Schip aan. "We zijn nog niet klaar in die zin dat dit het eindproduct is. Op dit moment zijn we tevreden over de gedane arbeid, waar we staan conditioneel en hoe we spelen. Morgen gaat het er echt om."

Van 't Schip is tevreden over zijn ploeg. "De kracht ligt in het team. Ik vind dat we op alle posities jongens hebben staan die iets extra's kunnen brengen. Voorin hebben we spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. Op het middenveld hebben we jongens die een wedstrijd in handen kunnen nemen en achterin weten de jongens wat erbij komt kijken. Als dat allemaal bij elkaar komt, dan denk ik dat we een sterk team hebben", aldus de trainer.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 3 maart 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›