Homepage » Hoofdnieuws » VIDEO | SC Heerenveen-spits Kalma schiet Oranje O20 naar kwartfinale WK

VIDEO | SC Heerenveen-spits Kalma schiet Oranje O20 naar kwartfinale WK

( 1 reacties)
VIDEO | SC Heerenveen-spits Kalma schiet Oranje O20 naar kwartfinale WK

Nederland heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales op het WK voor Vrouwen onder 20 in Frankrijk. Oranje O20 won met 4-0 van Ghana en heeft de maximale score na twee wedstrijden.

Fenna Kalma had een belangrijke rol in het duel met de Afrikanen. De spits van SC Heerenveen Vrouwen scoorde binnen tien minuten al twee keer. Daarvoor had Aniek Nouwen al voor de 1-0 gezorgd. Na de flitsende openingsfase bleven doelpunten lang uit, maar vlak rondde Victoria Pelova een goede één-twee met Kalma beheerst af: 4-0. 

Nederland, dat eerder won van Nieuw-Zeeland (1-0) speelt zondag de laatste groepswedstrijd tegen Frankrijk. Oranje heeft tegen het gastland aan een gelijkspel genoeg om groepswinnaar te worden en zo de nummer twee van de andere groep te treffen.

De kwartfinale zal op 16 (indien groepswinnaar) of 17 (indien tweede) augustus gespeeld worden. De tegenstander in die kwartfinale komt uit de poule met Engeland, Mexico, Korea en Brazilië. Het is de eerste keer dat er een Nederlands vrouwenjeugdteam meedoet aan een WK.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 9 Aug 2018 om 10:45
    Morgen tegen PEC maar in de spits
zondag 3 maart 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›