Olde Riekerink op zoek naar balans: ''Met een team dat elkaar aanvult''

Hoewel trainer Jan Olde Riekerink pas 'na het duel met Kayserispor de balans gaat opmaken', lijkt de helft van de selectie inmiddels al zeker van een basisplek. Zo is Warner Hahn eerste doelman en is Sherel Floranus in de verdediging de opvolger van Denzel Dumfries.

In de voorhoede lijkt ook aanwinst Sam Lammers zeker van een basisplaats. Op de vleugels lijken Nemanja Mihajlovic en Arber Zeneli de voorkeur te krijgen, maar de Kosovaarse Zweed aast op een transfer. Vooral op het middenveld lijkt Olde Riekerink nog zoekende naar de juiste balans.

Tegen FC Twente speelde Heerenveen met Pelle van Amersfoort, Emil Frederiksen, Yuki Kobayashi en Jordy Bruijn (beiden een helft) centraal. "Dat viel niet mee", liet Olde Riekerink eerder al weten. "Dat kan ook te maken hebben met de balans. Dan heb je net een andere samenstelling en dat kan net niet passen."

"Maar ik denk dat we dat tegen Borussia Mönchengladbach O23 beter deden", vervolgt Olde Riekerink bij Omrop Fryslân. In die wedstrijd speelden Michel Vlap, Morten Thorsby en Yuki Kobayashi het grootst gedeelte van de wedstrijd. De 21-jarige Fries lijkt daarbij volgens Voetbal International overigens het dichtst bij een basisplek als aanvallende middenvelder.

Bovendien versterkte SC Heerenveen zich eerder deze week met Rodney Kongolo, óók een middenvelder. "Rodney is zeker een toevoeging maar dat betekent niet dat de jongens die wij hebben dat normaal niet kunnen. Waarom we hem wel hebben gehaald? Omdat Rodney specifieke kwaliteiten heeft, verdedigend maar ook in zijn dynamiek, waarmee hij iets toevoegt aan het elftal."

Kongolo heeft dus zijn unieke kwaliteiten, maar het is nog geen uitgemaakte zaak dat hij Stijn Schaars voorlopig gaat vervangen als verdedigende middenvelder. "Hij (Kongolo, red.) kan het op die positie wel invullen. Alleen is Stijn een ervaren speler die heel veel ziet en heel veel zelf creëert. Hij is een verbindingsspeler en Rodney is meer een speler die ook zijn dynamiek kwijt moet."

"Rodney kan ook op die positie spelen maar zal het anders invullen. Of hij een basisplaats krijgt? Dat kun je niet zeggen. Op een gegeven moment moeten we aan het eind van de voorbereiding een elftal hebben dat elkaar aanvult", besluit Olde Riekerink.

Tegen Kayserispor koos Olde Riekerink voor de volgend elf: Hahn; Floranus, Hoegh, Bulthuis, Pieri; Kobayashi, Thorsby, Vlap; Zeneli, Lammers, Rojas. Als er geen spelers vertrekken kan dit zomaar hetzelfde team dat de competitie op 10 augustus opent tegen PEC Zwolle.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand