Homepage » Hoofdnieuws » ''We hoeven geen kampioen van de voorbereiding te worden''

''We hoeven geen kampioen van de voorbereiding te worden''

( 0 reacties)
''We hoeven geen kampioen van de voorbereiding te worden''

SC Heerenveen speelde afgelopen zaterdag met 3-3 gelijk tegen de beloften van Borussia Mönchengladbach en Jan Olde Riekerink liet na afloop weten dat de 'eerste fase' van de voorbereiding inmiddels is afgesloten. 

"Dat waren de wedstrijden tegen de amateurclubs", legt hij uit. "Nu volgt fase twee, met deze wedstrijd tegen Gladbach en volgende week woensdag tegen FC Twente. En vervolgens voetballen we in de derde fase tegen Panathinaikos, Hoffenheim en Levante", aldus Olde Riekerink.

"Daar zit dus een opbouw in, zodat tijdens de voorbereiding de kleine tekortkomingen komen bovendrijven", vervolgt hij in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Dan heb ik het niet over individduele spelers, maar over het spelidee van het team", vertelt Olde Riekerink. 

"Neem de manier waarop je druk wilt zetten. Doe je dat niet goed tegen een team als Gladbach, dan straffen ze dat af", beseft hij. "We hoeven geen kampioen van de voorbereiding te worden, maar ik wil wel een ontwikkeling zien", besluit Olde Riekerink vastberaden. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 februari 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›