VIDEO | Dubbele cijfers voor SC Heerenveen in oefenpot tegen SC Stiens

SC Heerenveen heeft dinsdagavond zijn derde oefenzege van de voorbereiding behaald. De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink won met 0-12 van SC Stiens.

De Friezen kwamen al vroeg op voorsprong door een eigen doelpunt van Stiens. De score werd in de 22e minuut uitgebreid door Marco Rojas, die de 0-2 op het scorebord zette. Henk Veerman was zes minuten met een fraaie stift verantwoordelijk voor de 0-3, waarna Arber Zeneli de stand voor rust nog op 0-4 bracht.

Na rust volgden de Friese doelpunten zich in een hoger tempo op. Nemanja Mihajlovic schoot binnen een kwartier de 0-5 en 0-6 binnen. In de 63e minuut pikte ook John Iredale zijn doelpunt mee, waarna Jordy Bruijn (foto) vijf minuten later goed was voor de 0-8.

De ingevallen Jizz Hornkamp is in de 76e minuut goed voor de 0-9. In de laatste tien minuten zetten de Friezen nog even aan en werd de score door doelpunten van John Iredale, Jizz Hornkamp en Michel Vlap naar 0-12 uitgebreid.

Opstelling eerste helft: Hahn, Floranus, Drkusic, Bulthuis, Woudenberg, Kobayashi, Frederiksen, Thorsby, Rojas, Veerman en Zeneli.

Opstelling tweede helft: Bekkema; Schmidt, Hoegh, Naess, Woudenberg; Mihajlovic, Vlap, Van Amersfoort, Bruijn; Hornkamp, Iredale.