Zomer roemt voormalig SC Heerenveen-talent: ''Hij heeft zoveel klasse''

Hakim Ziyech speelde in het verleden bij SC Heerenveen en de creatieve linkspoot hoopt met Marokko zijn stempel te drukken op het WK in Rusland. Voormalig SC Heerenveen-speler Ramon Zomer is vol lof over de aanvallende middenvelder van Ajax. 

"Ik ga hoe dan ook de tv voor hem aanzetten”, vertelt hij in gesprek met het Friesch Dagblad. "Hakim heeft zoveel klasse. In mijn laatste jaar bij Heerenveen zat ik veel op de bank. Reservekeeper Brian Vandenbussche en ik hebben elkaar langs de kant toen regelmatig aangeschoten als Ziyech weer een briljante bal gaf", blikt Zomer terug. 

"We probeerden bij te houden hoe vaak hij openingen zag, die wij niet zagen. Waren er erg veel", vervolgt hij enthousiast. "Leuk om wissel te zitten is het niet, maar met Hakim op het veld hadden wij op de bank in ieder geval iets te genieten", aldus Zomer, die weet dat Ziyech niet erg geliefd meer is bij de supporters van SC Heerenveen. 

"Misschien straalt Hakim iets uit wat het publiek niet graag wil zien", legt hij uit. "Maar hij is wel een van de beste middenvelders die ze ooit hebben gehad, dus vind ik dat cynisme niet terecht. Helemaal omdat ik weet hoeveel hij ervoor doet om de top te halen. Op trainingen gaf hij altijd vol gas en verzaakte nooit", weet Zomer. 

"Er is een groot verschil tussen Ziyechs uitstraling en instelling", beseft hij. "Zelfs de meest nietszeggende trainingspartijtjes wilde hij koste wat kost winnen. Hij kon uit zijn plaat gaan als ploeggenoten dan niet alles gaven. Daarom is het zo wrang dat juist hij uitgefloten wordt omdat mensen hem laks vinden", besluit Zomer. 

Foto via: Sportfoto-oost

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand