Natafelen met Redmer | Niet meedoen is altijd minder leuk dan wel meedoen

Er moest even tegen gejakkerd worden, maar uiteindelijk was ik na een lange tenniscompetitiedag op tijd voor de tweede helft van de wedstrijd van Heerenveen in Venlo. En daarmee was ik spekkoper. Twee goals en drie punten werden juist in die helft geregeld. 

Deze wedstrijd had natuurlijk ook prima anders af kunnen lopen. Dat zag ik zondagochtend in de samenvatting van de eerste helft. Maar we scoorden op een goed moment en konden de wedstrijd daarna vrij rustig uitspelen. Ik heb niet gesidderd en gebeefd. Ik heb niet gevreesd voor een penibele slotfase.

Dat alles geeft vertrouwen. Er komen nog een paar leuke duels aan en daar zou zomaar een grappige eindklassering uit voort kunnen vloeien. Met een beetje geluk rol je daarna lekker door de play-offs heen en speel je zowaar nog iets dat op Europees voetbal lijkt. Daar hebben we niets te zoeken, dat weet iedereen. Maar dat hebben de andere gegadigden ook niet. En niet meedoen is altijd minder leuk dan wel meedoen.

Nog even aanzetten dus. Te beginnen aankomende dinsdag. Een speciaal potje op een doordeweekse dag. Het is mooi dat er weer écht iets op het spel staat. Laten we er met z’n allen voor- en naartoe gaan. Het potje in Venlo biedt hoop. En smaakt naar meer.

Tien keer mis:

1. Dat Dumfries niet kan ingooien, weten wij allemaal al langer. Maar hij moet zich toch ernstig zorgen gaan maken over het feit dat Evert ten Napel het nu ook weet. Want daardoor weet de rest van Nederland het ook.

2. Dat kunstgras ziet er toch werkelijk niet uit, hè?

3. Algehele verwarring over een afgekeurde goal. Die kwam in de samenvattingen niet eens terug. Kan iemand me dan vertellen wat er aan de hand was?

4. Van alle dingen die ik aan Streppel zou kunnen missen, is het wisselbeleid er niet één van. Vind ik vaak niet te doorgronden. En ik snap er ook nog eens niets van.

5. Nee, die Maurice Steijn moet onze nieuwe trainer ook maar niet worden. Geraaskal over een selectie die op apengapen ligt na dertig wedstrijden en zo. Daar heb ik geen zin in.

6. Doke Schmidt. Ik las dat hij vorige week zesentwintig is geworden. Dat lijkt me te oud om nog als talent te mogen worden bestempeld. En wanneer je op die leeftijd, met zoveel dienstjaren op zak, nog steeds geen basisplaats hebt, wordt het tijd om lekker verder te gaan kijken. Dat is hem gegund.

7. Nee, natuurlijk was het geen goede wedstrijd. Het was grotendeels zelfs weer erg matig. Who cares?

8. Dave Bulthuis doet qua motoriek in het beste geval een beetje aan Michel Breuer denken. In het slechtste geval ook.

9. Dat je nu nog in de race bent voor een fatsoenlijke eindplek op de ranglijst en eventueel play-offs, zegt heel veel over de miserabele staat van veel te veel Nederlandse voetbalclubs. Het wordt er allemaal niet minder zorgelijk op.

10. Dinsdagavond kwart voor negen gaan we weer dus. Dat wordt weer een lange haastje-repjedag met een vroege woensdagochtend tot gevolg.

Tien keer raak:

1. We krijgen niet zo heel veel penalty’s tegen. Dat is al een ‘raak’. Maar dat deze mis ging, is zeker ‘raak’.

2. Martin Hansen. Dat is uiteindelijk gewoon een goede keeper voor ons gebleken.

3. Knappe goal van Reza. Een spitsengoaltje. Scherp en gewiekst, de Reza van vorig jaar.

4. We hebben naar Rojas én Mihajlovic kunnen kijken! In één en dezelfde wedstrijd! Tegelijk!

5. En kunnen we hierbij dan ook vastleggen dat Mihajlovic de aankomende wedstrijden blijft staan. Een doelpunt als dit lijkt mij een meer dan overtuigende sollicitatie voor een basisplaats.

6. Net als Michel Vlap. Wat mij betreft te allen tijde een verrijking voor dit elftal. Creativiteit gekoppeld aan techniek en loopvermogen.

7. Met een potje tegen directe concurrent ADO Den Haag in het verschiet, kan het nog zomaar eens een geinig einde van de competitie worden.

8. Vier wedstrijden op rij niet verliezen is voor ons, dit seizoen zeker, een ongekende weelde.

9. Dankzij de tactisch sterke plaatsing van de microfoons door FOX, maar natuurlijk ook door de fijne en veilige voorsprong, konden we genieten van een spontaan ingezet Fries volkslied. En dat was al eventjes geleden.

10. Cijfermatig kan dit uiteindelijk nog een prima seizoen worden. Hoezee!

Redmer Wijnsma

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand