Leegloop' bij SC Heerenveen: ''Zijn houdbaarheidsdatum is verstreken''

SC Heerenveen maakte dinsdag bekend dat het aflopende contract van Jurgen Streppel niet verlengd zal worden en daardoor moeten de Friezen op zoek naar een nieuwe trainer. Bert Kalteren is niet verrast door het vertrek van de oefenmeester. 

"De prestaties van het vlaggenschip zijn dit seizoen ver onder de maat en deelname aan de play-offs om Europees voetbal lijkt met zeven speelronden te gaan gezien het resterende programma al haast een utopie", schrijft hij in zijn analyse voor het Friesch Dagblad. "Bovendien is het voetbal niet te pruimen, gezien de enorme leegloop in het Abe Lenstrastadion", constateert Kalteren.

"Want van aantrekkelijk en aanstekelijk voetbal, waar de club jarenlang prat op ging, is al tijden lang geen sprake meer", vervolgt hij kritisch. "Streppel slaagde er met zijn gevolg maar niet in Heerenveen aan het voetballen te krijgen. Kennelijk lukt het Streppel maar niet om de zaak met het huidige spelersmateriaal aan de gang te krijgen", aldus Kalteren.

"Daarbij mag ook zeker een kritische kanttekening worden geplaatst bij het aankoopbeleid", beseft de verslaggever. "Want technisch manager Gerry Hamstra en zijn scoutingapparaat laten uit werkelijk alle windstreken spelers invliegen, maar gaan daarbij vaak te gemakkelijk voorbij aan de kwaliteit van spelers uit de eigen jeugdopleiding", meent Kalteren. 

SC Heerenveen ging afgelopen weekend met 4-1 onderuit op bezoek bij Ajax. "In de ArenA rotzooide de ploeg maar wat aan met lange halen, gauw thuis", blikt hij terug. "Een kat in het nauw maakt soms rare sprongen, maar na de supporters lijken ook de spelers klaar met Streppels filosofie. De houdbaarheidsdatum is verstreken", besluit Kalteren. 

 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand