Homepage » Hoofdnieuws » VIDEO | ''Onderweg heeft Gertjan eens gezegd: 'Waarom ga je hier langs?'''

VIDEO | ''Onderweg heeft Gertjan eens gezegd: 'Waarom ga je hier langs?'''

( 1 reacties)
VIDEO | ''Onderweg heeft Gertjan eens gezegd: 'Waarom ga je hier langs?'''

Al meer dan vijfentwintig jaar is Jan Wijnsma de vaste chauffeur van SC Heerenveen. De inmiddels 69-jarige Wijnsma kan in principe morgen met pensioen, maar vind het 'erebaantje' nog veel te mooi.

"Het is begonnen in 1991/92", vertelt hij in een reportage op Omrop Fryslân. "Toen had je Erik Regtop, Tammer, Gerrie Schaap en die jongens. Toen hebben we in 1993 nog de bekerfinale gespeeld met Camataru, en later waren er Ruud van Nistelrooy, Tomasson en Klaas-Jan Huntelaar natuurlijk."

De meeste spelers en leden van de technische staf lieten Wijnsma zijn werk doen. Eén trainer maakte onderweg nog wel eens bezwaar over de route: Gertjan Verbeek, de huidige trainer van FC Twente. "Gertjan wil zich overal mee bemoeien."

"Onderweg heeft hij wel eens gezegd: 'Waarom ga je hier langs?'", vervolgt Wijnsma. "Ik zei: 'Omdat dit de kortste weg is.' Hij: 'Welnee, we hadden daar langs gemoeten.' Nou, ik zei: 'Ik bemoei me niet met jouw werk, dus klaar..' Dan was het ook weer voorbij, maar dat is Gertjan."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Mar 2018 om 22:30
    Mooi Jan!
zaterdag 30 maart 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›