''Als je kijkt naar het stadion en het publiek, dan wil je dat een nieuwe impuls geven''

0
''Als je kijkt naar het stadion en het publiek, dan wil je dat een nieuwe impuls geven''

Naast de sportieve resultaten van SC Heerenveen ging het de afgelopen weken in de wandelgangen bij de Friezen vooral over de toekomst van trainer Jurgen Streppel. Inmiddels is het bekend dat zijn aflopende contract niet verlengd gaat worden. Bij Omrop Fryslân gingen de sportjournalisten daar vrijdag min of meer al vanuit.

"Ze hebben eind vorig jaar al gezegd dat ze het in maart zouden beslissen. Ik vind dat zelf rijkelijk laat, omdat je natuurlijk een selectie voor het komende seizoen wil samenstellen", vertelt Voetbal International-journalist Reon Boeringa. "Je wil dat als je niet verder gaat met de trainer, hem een reële kans bieden om bij een andere club aan de slag te gaan. En je wil duidelijkheid uitstralen naar je supporters en sponsoren. Dus ik vind het rijkelijk laat, maar dat vinden zij niet."

Freelance journalist Sander de Vries (o.a. Leeuwarder Courant) is het met Boeringa eens, maar ziet ook een andere kant aan het verhaal: "Het is rijkelijk laat maar je kunt het ook positief bekijken. Ze houden zich vast aan het plan dat ze hebben gemaakt. En dus bespreken we eerst het contract van Gerry Hamstra en daarna dat van Streppel. Wat dat betreft laten ze zich niet gek maken door andere clubs, die wel voortijdig hebben bekendgemaakt dat ze niet doorgaan met de trainer."

Toch denkt ook De Vries dat de club niet doorgaat met Streppel. "Of ik een reden kan noemen om wél met hem door te gaan? Ik kan er niet één bedenken. Weet je wat het is? Bij Heerenveen is het eigenlijk heel simpel. Je wilt resultaten zien en die zijn eigenlijk al meer dan een jaar ondermaats. Je wilt vermaakt worden; de lege tribunes zegt alles. En je wil dat spelers zich ontwikkelen. Nou, ik vind dat er te weinig spelers zijn die écht een ontwikkeling hebben doorgemaakt, waardoor ze met miljoenen verkocht kunnen worden."

"Ik kan me niet voorstellen dat het contract wordt verlengd, los van de vraag of Streppel zelf ook wel wil", vervolgt De Vries, die bijval krijgt van Boeringa. "Hamstra en Westerhof vinden hem inhoudelijk een goede trainer. Op het technische gebied kun je discussiëren, maar als je kijkt naar het stadion en het publiek, dan wil je dat een nieuwe impuls geven. Je wil een doorstart maken."

"Stel je verlengd en je krijgt in de eerste vier wedstrijden een zwaar programma, je haalt één of twee punten, dan krijg je het hele gedonder van voor af aan. Dus ik denk dat je het jezelf dan ontzettend moeilijk maakt", besluit Boeringa.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Wednesday 22 September 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›