Homepage » Hoofdnieuws » Statistieken bewijzen: SC Heerenveen bij minst effectieve clubs in Eredivisie

Statistieken bewijzen: SC Heerenveen bij minst effectieve clubs in Eredivisie

( 2 reacties)
Statistieken bewijzen: SC Heerenveen bij minst effectieve clubs in Eredivisie

Het is een terugkerend verhaal bij SC Heerenveen dit seizoen: de ploeg van Jurgen Streppel heeft veel balbezit maar doet daar vervolgens veel te weinig mee. De statistieken in de Eredivisie ondersteunen dat, zo ontdekte FeanOnline.

Puur kijkend naar het gemiddelde percentage van balbezit in de Eredivisie, is SC Heerenveen na Ajax (63%), AZ Alkmaar (59,4%) en Feyenoord (58,1%) inderdaad de meest dominante ploeg in de Eredivisie met 55% balbezit. De meest 'onderdanige' clubs in de Eredivisie zijn VVV-Venlo (42,9%) en Roda JC (42,1%).

Als men vervolgens kijkt naar wat clubs doen met het balbezit (goals gedeeld door percentage balbezit), valt op dat SC Heerenveen (58,2) de vijftiende club is van Nederland. Alleen FC Twente (57,8), NAC Breda (57,7) en Sparta Rotterdam (39.1).

Aanvoerder van deze lijst is niet geheel verrassend huidig Eredivisiekoploper PSV (115.8), dat in verhouding het meeste scoort (60) met het minste balbezit (51,8%). Ook Ajax (103.2), Feyenoord (77.5) en Vitesse (73.7) behoorlijk efficiënt.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Feb 2018 om 06:30
    Sorry, maar streppel zet wel de mannetjes in het veld. Als hij ziet dat er niemand scoort moet hij toch om een oplossing gaan zoeken. We hebben nog de beloftes. En als hij daar, met oogkleppen op, aan voorbij loopt FAALT STREPPEL als trainer. Dat hij daartoe niet eens een pogong onderneemt, en reza laat staan, toont zijn onkunde aan. Kortom exit.
  • 12 Feb 2018 om 19:15
    Streppel is dus niet de oorzaak van de huidige improductiviteit. Dat ligt dan eerder aan falende spitsen.
zondag 3 maart 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›