Homepage » Hoofdnieuws » ''Drink verkleed als elf Calimerootjes een pintje op de knappe 1-1''

''Drink verkleed als elf Calimerootjes een pintje op de knappe 1-1''

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
''Drink verkleed als elf Calimerootjes een pintje op de knappe 1-1''

Ronald Waterreus heeft maandag in zijn column voor De Limburger hard uitgehaald naar Roda JC. De voormalig profvoetballer stoort zich aan het 'Calimero-gedrag' van de club uit Kerkrade na de uitschakeling in het bekertoernooi. 

"Wat ik zo vermoeiend vind, is die verongelijkte 'oh wat zijn we weer genaaid-toon'", schrijft hij. "Ze willen alsnog naar de halve finale, hoe nadrukkelijk die internationale voetbalassociatie IFAB ook stelt dat beslissingen van een scheidsrechter bindend zijn, ook na foutief advies van de videoscheidsrechter. Zoals ze zich bij Roda zo vaak tekortgedaan voelen", aldus Waterreus.

De analyticus stoorde zich ook aan de spandoeken met de tekst: Free Korotaev. "Zo van: zelfs in Dubai hebben ze een hekel aan ons Roda", legt hij uit. "En zo kan ik nog wel meer voorbeelden opnoemen waarin de club model staat voor die eeuwige slachtofferrol. Het pijnlijke voor Roda is alleen: buiten Kerkrade lachen ze om die structureel verongelijkte houding", weet Waterreus. 

"En ik sluit niet uit dat het, hoewel dit nooit te bewijzen valt, in besluitvorming soms ook tegen ze werkt", vervolgt hij. "Mijn advies daarom aan de Roda JC-spelers die vanmiddag gaan carnavallen: reken eindelijk eens af met dat klein Limburgs denken en drink verkleed als elf Calimero'tjes een pintje op de knappe 1-1 bij SC Heerenveen. Een beetje zelfspot doet wonderen in tijden van degradatiestress."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 januari 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›