Homepage » Hoofdnieuws » Natafelen met Redmer | Een parodie op een Nederlandse romantische komedie

Natafelen met Redmer | Een parodie op een Nederlandse romantische komedie

( 2 reacties)
Natafelen met Redmer | Een parodie op een Nederlandse romantische komedie

En weer een thuiswedstrijd. En weer tegen een tegenstander die we zouden moeten kunnen pakken. Dat gebeurde niet, waardoor we best wel ontevreden naar huis gingen. Een puntje tegen Roda is gewoon te weinig, al had het ook slechter af kunnen lopen.

De wedstrijd tegen Roda zelf werd ik niet warm of koud van. Nou ja, koud wel. Het was allemaal slaapverwekkend traag en de bal ging vaker naar achteren dan naar voren. Allemaal ingrediënten voor een jammerlijk en bloedeloos puntverlies tegen een tegenstander waar we in een grijs verleden zo veel spectaculaire potten tegen gespeeld hebben. Dit keer niet.

Het werd een parodie op een Nederlandse romantische komedie. Die zijn ook tenenkrommend slecht, hebben matig getalenteerde hoofdrolspelers, maar houden je wel anderhalf uur zoet en lopen relatief goed af. Toch houd je er een miserabel gevoel aan over, omdat het weinig toevoegt aan je leven.

Het was niet makkelijk om twintig hoogte- en dieptepunten uit de wedstrijd te halen. Al was het alleen maar omdat ik mezelf erop betrapte dat ik ongeconcentreerd aan het supporteren was. Ik keek op mijn telefoon, kletste met de vrouw achter me en probeerde gevatte opmerkingen te maken over wat ik zag. Net als bij het kijken naar een Hollandsche romcom. Mijn vrouw zal dat beamen.

Toch is het gelukt. Tien keer mis en tien keer raak.

Tien keer mis:

1. Vijf fans van Roda hadden als carnavalsoutfit voor de ouderwetse blote bast gekozen. Dat sloeg om meerdere redenen nergens op.

2. Het was wederom lastig voetballen tegen een ploeg die niet wilde voetballen.

3. En dan is een tegengoal het allerlaatste dat de wedstrijd kon gebruiken.

4. Er schijnen in de eerste helft tien gewonden gevallen te zijn op de tribune. Allen geraakt door een mispeer van Adil Auassar.

5. Met drie verdedigend ingestelde middenvelders starten, is vragen om creativiteitsproblemen. Waarom niet een keertje starten met Ødegaard op tien?

6. Achtentwintig inworpen in de laatste negen minuten moet wel een wereldrecord zijn. Zo niet, dan was het op zijn minst frustrerend waardeloos.

7. Hij was niet de hoofdschuldige van een vervelende voetbalavond, maar Ed Jansen deed ook niet echt zijn best om er een leuke voetbalavond van te maken.

8. Een gelijkspel is tegen Roda is voor de vele brulboeien weer een reden om te zeggen dat ‘de club helemaal kapot gaat’. En daar moeten de realisten weer een week naar luisteren.

9. Ik vond het geen goede wedstrijd. Gewoon echt niet. Ik mis dus een beetje objectiviteit en zelfreflectie in de nabeschouwingen van Streppel en Schaars.

10. Op driekwart van de competitie bivakkeren we in de middenmoot tussen clubs die we tot voor kort uitlachten. Het kan verkeren.

Tien keer raak:

1. Je kunt van Ødegaard zeggen dat hij weinig rendement heeft. Kan. Je kunt ook stellen dat we zonder Ødegaard de helft minder kansen hadden gecreëerd. Dat is ook waar. En positiever. Hij was bij vlagen briljant.

2. Kik Pierie begint goed te worden. Serieus goed.

3. Ik ben blij dat ik er geen fan van ben, maar ik kan wel respect opbrengen voor de gedisciplineerde manier van verdedigen van Roda JC.

4. Er was niet één wissel waar het slechter van werd.

5. Het doelpunt was een sieraad, met de assist van Veerman als pronkjuweel.

6. Vanaf de tachtigste minuut werd de overgebleven warme chocolade in ons vak onder de kinderen verdeeld. Het zijn de kleine dingen die het doen.

7. Wat hadden we lekker veel balbezit, hè?

8. Het schijnt, vanwege de wind, in andere delen van het stadion kouder te zijn geweest dan bij mij. Dat is dan maar klein persoonlijk winstpuntje.

9. En weer geen nederlaag in het eigen Abe Lenstrastadion. Alle puntjes tellen mee.

10. We hebben altijd het schaatsen nog.

Redmer Wijnsma

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 11 Feb 2018 om 15:44
    Helemaal mee eens. Een volstrekt bloedeloze wedstrijd met slaapverwekkend en inspiratieloos voetbal. En inderdaad het rondgooien van de bal als hoogtepunt. Zegt mij genoeg over hoe de wedstrijd werd ervaren. Jammer.
  • 11 Feb 2018 om 15:36
    Mooi beschreven Redmar maar het absolute hoogtepunt van de avond was toch wel het vijfminuten rondgooien van de bal in Nieuw Noord. Dat was humor!
zondag 3 maart 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›