Streppel: ''Als je deze wedstrijd nog tien keer speelt, dan win je hem tien keer''

Niet voor de eerste keer dit seizoen brak SC Heerenveen een gebrek aan rendement op in de Eredivisie. Net zoals in het duel in Kerkrade (2-1 verlies), konden de Friezen zaterdagavond in eigen huis ook niet winnen van Roda JC en bleef de score steken op 1-1.

Aanvoerder Stijn Schaars weet dat vooral aan een gebrek aan goals en ook trainer Jurgen Streppel kon zich daarin vinden. "Dat is een juiste conclusie, daar kan ik weinig meer aan toevoegen", reageerde Streppel na afloop bij FOX Sports. Of het lastig voetballen is tegen Roda JC? Ja, zeker als zij een halve kans krijgen en die erin gaat. Die gaat aardig binnen maar als je ziet hoe die goal tot stand komt..."

Zeker na de goal van Roda parkeerden de gasten de bus voor de goal en werd het nog lastiger voor Heerenveen. "Het tempo had wat hoger moeten zijn en Arber (Zeneli, red.) had wat hoger moeten spelen in de eerste helft", vervolgt Streppel. "Je moet gewoon een doelpunt maken, dan maak je het jezelf zoveel makkelijker. Helaas konden we de wedstrijd niet winnen."

Over het spel an sich was Streppel wel tevreden, met de uitslag dus duidelijk niet. "Zeker kan het spel ook nog beter maar dat is niet makkelijk in februari op deze velden. Als je ziet hoe wij voetballen, dan vind ik dat eigenlijk prima. Alleen gaat het uiteindelijk om doelpunten en daarvan hebben we er vandaag vier of vijf te weinig gemaakt."

"We zullen meedogenlozer moeten zijn als de bal in de zestien komt. Dat is al een tijdje bekend: dat ons rendement omhoog moet. Vandaag geef je een halve kans weg en die zit erin, dat is ook wel heel erg zuur. Als je deze wedstrijd nog tien keer speelt, dan win je hem tien keer", besluit Streppel somber.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand