Natafelen met Redmer | Eén kreupele rotgans maakt nog geen winter

Na winterse weken vol al dan niet verzonnen hommeles en al dan niet doorgaande transfers was het eindelijk weer tijd om tegen een bal te trappen. Vitesse-uit moest de eerste horde worden op weg naar (eer)herstel.

Ik had weer eens ouderwets 'de kriebels' voorafgaand aan de wedstrijd. Zo na de winterstop begint iedereen toch weer een beetje op nul en vergeet je het verleden. Hoewel... De vorige keer dat we tegen Vitesse speelden, liep het niet al te briljant af. Dat weet ik nog.

Nu was het beter. Qua uitslag. Het spel was nog steeds oogverblindend mooi, maar dat was ook niet nodig om een nuttig puntje te halen. Vitesse was beter, maar niet goed genoeg om van te verliezen. En dus namen we, tegen onze natuur in, eens genoegen met een puntje in een wedstrijd waarin we niet beter voetbalden.

Biedt het hoop en houvast? Dat niet echt. Maar wanneer we puntjes blijven halen in wedstrijden waarin nog meer verbeterpunten zitten, zullen we nog voldoende punten halen. En dat is dan wel weer bemoedigend. 

Traditiegetrouw pakken we ook uit deze wedstrijd tien leuke en minder leuke punten. Zodoende.

Tien keer mis:

1. Er was buitensporig veel kritiek op het terughalen van Martin Hansen. Heel veel andere opties waren er ook niet. En Hansen is een prima keeper. Laten we hem voor nu vooral vertrouwen geven. Hij sleurde ons met een paar puike reddingen toch maar even door de eerste helft heen.

2. Dak dicht.

3. Starten met een snelle en onhandige eigen goal is niet echt de droomstart waar we zin in hadden.

4. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, dus één kreupele rotgans maakt ook nog geen winter. Maar we kunnen wel voorzichtig stellen dat het linkergedeelte van de verdediging er nog niet zekerder op is geworden.

5. Misschien is de onmisbaarheid van Arber Zeneli tijdens zijn afwezigheid ook wel een tikje geromantiseerd. Hij liep zichzelf in al zijn ijver vaak voorbij en verder lukte er ook niet bijster veel. Aan de andere kant: hij mag nog even wennen.

6. Zo’n Matavz moet natuurlijk gewoon rood krijgen voor zo’n rare frats.

7. Niet dat die klotenknijperij van Miazga zo lekker was, trouwens... Ook rood. In ieder geval rode ballen.

8. We mochten niet mopperen in de slotfase. Dus dat doen we ook niet.

9. Dat Stijn Schaars na afloop zegt dat de fitheid er nog niet helemaal was om negentig minuten voor de winst te gaan, gaat er bij mij niet in.

10. Dat Guram Kashia na afloop zegt dat Tim Matavz de elleboog niet expres op de linker verstandskies van Dumfries plaatste, gaat er bij mij niet in. 
 

Tien keer raak:

1. Ødegaard was terug, Zeneli was terug en Bulthuis mocht meedoen. Dat voelt al frisser dan voor de winterstop.

2. Vóór de winterstop begonnen we heel aardig en werd het alsmaar minder. Zullen we dat dan nu maar omdraaien?

3. Wat. Een. Goal! Van. Amers. Foort!

4. We zijn eigenlijk veel beter dan we vaak zijn..

5. Die pass van Martin Ødegaard was een lust voor het oog. Hij zag het, hij gaf ‘m, hij had de curve en snelheid. Geen goal, wel een hoogtepuntje.

6. Niet verliezen bij Vitesse is eigenlijk pure winst.

7. Lekker voetballertje, hoor, die Rashica. Dat wisten we allemaal wel, maar ik kijk niet zo heel vaak negentig minuten lang naar Vitesse. Nu wel. En ik vond hem leuk. Gelukkig voor ons ging hij ineens op rechts spelen.

8. Dave Bulthuis gaat nog steeds aan kop in de Dinand Woesthoff look-alike contest.

9. Een debuut is altijd reden voor een feestje en dus drink ik een extra biertje op Jordy Bruijn. Proost.

10. Waar Dumfries vaak fanatiek en doldriest voorop ging in de strijd, ging hij tegen Vitesse voorop in galantie en zelfbeheersing. Hij was de geknepen hond die de klappen kreeg, maar liet zich niet provoceren. Hulde. Interview na afloop: driewerf hulde.

Redmer Wijnsma

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand