Homepage » Hoofdnieuws » 'Huntelaar' van SC Heerenveen: ''Ik ben een beetje hetzelfde type''

'Huntelaar' van SC Heerenveen: ''Ik ben een beetje hetzelfde type''

( 1 reacties)
Groenste stroom van Nederland
'Huntelaar' van SC Heerenveen: ''Ik ben een beetje hetzelfde type''

De 'tweede keus' van SC Heerenveen verloor donderdagochtend met 1-2 van Jong Anderlecht, maar Jizz Hornkamp gaf voorafgaand aan de gelijkmaker van Reza Ghoochannejhad wel zijn visitekaartje af met een fraaie actie. 

De talentvolle aanvaller werd tijdens zijn periode bij Ajax vergeleken met Klaas-Jan Huntelaar. "Ik ben een beetje hetzelfde type", erkent hij in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Nog lang zo goed niet natuurlijk, maar het is mijn kracht om op de juiste momenten op de goede plaats te staan."

"Mijn kwaliteit ligt vooral in de zestien", vervolgt hij.  Ik scoor makkelijk, heb er dit seizoen al zes gemaakt bij de beloften. Ik ben sterk aan de bal en kan de ploeg energie geven. Soms ben ik iets te fanatiek en reageer ik me af. Op bijvoorbeeld een scheidsrechter", aldus Hornkamp. 

"Ik moet leren om de concentratie vast te houden", vervolgt de jonge centrumspits, die bij SC Heerenveen de concurrentiestrijd aan moet gaan met Henk Veerman en Reza Ghoochannejhad. "Ik kan nog heel veel aan mijn spel verbeteren, maar op een dag wil ik natuurlijk de eerste spits van Heerenveen zijn. Dat is duidelijk."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 11 Jan 2018 om 17:15
    Klinkt goed. En klinkt precies al wat we misten de eerste seizoenshelft. Geef deze jongen dan een kans, want Reza en Veerman bakken er ook niet zoveel van.
zondag 20 januari 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›