VIDEO | ''Het was denk ik het diepterecord qua aantal toeschouwers''

Het onnodige gelijkspel van SC Heerenveen tegen VVV-Venlo (2-2) werd maandagavond ook bij Omrop Fryslân besproken. Op de tribunes mag het er dan wel uitzien als een crisis, volgens sportverslaggever Roelof de Vries lijkt het er niet op dat technisch manager Gerry Hamstra gaat ingrijpen.

"Ze proberen bij SC Heerenveen op dit moment ook wat aan verwachtingsmanagement te doen", begint De Vries. "Ze hebben bijvoorbeeld de achtste begroting van Nederland en daar staan ze momenteel ook. Het is ook niet zo erg, maar van de laatste negen duels gingen er zes verloren. En nu dus thuis tegen promovendus VVV en dan moet je natuurlijk winnen."

"Het zit ook wel écht tegen op dit moment, dat moeten we ook gewoon concluderen. Ze staan 2-1 voor, zijn veel beter en dan moet eigenlijk de 3-1 vallen. In de laatste tien minuten voel je het wel weer aankomen. Dan valt de goal en zit het dus tegen. Dat is gewoon heel frustrerend", aldus De Vries, die na de wedstrijd samen met een paar andere journalisten sprak met Hamstra.

"Normaal gesproken als een technisch directeur zegt dat 'hij volledig achter de trainer staat', dan ligt hij er volgende week uit. Maar ik kreeg in dit geval wel het gevoel dat hij er voorlopig nog wel even zit", stelt De Vries, die Hamstra hoorde zeggen dat er 'een stijgende lijn in zit'. "Dan zeg je: 'Huh, hoe kan dat nu?', maar dat heeft te maken met de tijd wanneer zij begonnen zijn en ze twaalfde eindigden. Vorig seizoen waren ze negende en op dit moment staan ze achtste (negende, red.)."

"Dus als ze rond de zesde tot en met negende plek eindigen, dan zou dat wel heel mooi zijn. Ze willen in de winterstop ook nog wel wat aantrekken, er is nog wel wat mogelijk. En we moeten ook zeggen dat Zeneli geblesseerd is en dat Ødegaard er niet bij was tegen VVV. Dat kan Heerenveen zich niet permitteren, dan wordt het heel snel een stuk minder."

"Maar goed, de kritiek neemt wel toe en je zag ook in het stadion. Het was denk ik het diepterecord qua aantal toeschouwers. Dat is een duidelijk signaal maar je moet er ook bij zeggen dat het koud is, daarom hadden veel mensen er geen zin in en 18:30 uur is ook een rottijd. Het is een combinatie van factoren", besluit De Vries.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand