''Je moet niet naïef zijn maar je visie ook niet verloochenen''

''Je moet niet naïef zijn maar je visie ook niet verloochenen''

Jurgen Streppel mag dan bekend staan om een trainer met een duidelijke visie, dat betekent niet dat zijn wil ook tegelijkertijd wet is. Het liefste betrekt hij spelers in het proces, zodat er uiteindelijk een gezamenlijk strijdplan ontstaat.

"Als speler heb ik dat als heel prettig ervaren", vertelt Streppel in de krant GrootHeerenveen. "Als iets jouw plan wordt, sta je er als voetballer zelf ook achter. Daar is wel een veilige omgeving voor nodig, zodat spelers zich kwetsbaar durven op te stellen. Een dergelijke visie zet je op papier en verbeter je elke dag weer. Zelf kijk ik om die reden dagelijks in de spiegel."

Duidelijk is wel dat Streppel niet alleen naar het scorebord kijkt. "Voetbal is namelijk gemaakt voor het publiek. Als speler moet je dan ook telkens het uiterste van jezelf vergen en het maximale uit een wedstrijd zien te halen. Daarin moet je niet naief zijn. Je moet jezelf qua visie echter ook niet verloochenen. Tot aan de winterstop willen we met dezelfde energie en hetzelfde enthousiasme voetballen, als we altijd doen", besluit de 48-jarige oefenmeester.

Lees ook:
Reacties ›


  • 8 Dec 2017 om 09:22
    wat een vaag berichtje weer. publiek vermaken doe je niet met eindeloos balletjes breed achterin en terug te spelen maar door zeker thuis voorwaarts te spelen. en door de juiste mensen op de juiste plaats te zetten.
  • 7 Dec 2017 om 20:54
    Tot aan de winterstop? Wat is dat nou weer voor uitspraak?? Het seizoen loopt nog wel even langer door.