''Gustafson had een aanwinst geweest voor ploegen zoals SC Heerenveen''

''Gustafson had een aanwinst geweest voor ploegen zoals SC Heerenveen''

SC Heerenveen verloor afgelopen weekend met 2-1 van Roda JC en Taco van den Velde zag bij de thuisclub een speler die zijn heil beter elders had kunnen zoeken: Simon Gustafson. De aanvallende middenvelder is niet gemaakt voor het 'degradatievoetbal' in Kerkrade. 

"Het roept de vraag op of Gustafson afgelopen zomer wel de juiste keuze heeft gemaakt", schrijft de verslaggever in Voetbal International. "Na een seizoen van bankzitten in Rotterdam was het duidelijk dat de creatieve middenvelder op zoek moest naar een nieuwe club", aldus Van den Velde.

"Hij liet zich verhuren aan Roda JC maar wie hem daar de afgelopen duels heeft zien ploeteren beseft dat het een weinig gelukkige combinatie is", vervolgt hij realistisch. "Gustafson had een aanwinst geweest voor ploegen die de bal hebben zoals FC Utrecht, PEC Zwolle en Heerenveen, maar is in Kerkrade veroordeeld tot een jaar vechten tegen degradatie", constateert Van den Velde. 

Lees ook:
Reacties ›


  • 6 Dec 2017 om 10:24
    Voor Simon zelf misschien wel maar we hebben genoeg spelers die een steekpass kunnen geven. Daarentegen te weinig die de bal er vervolgens in kunnen schieten.