''Dan kom je bij één of twee spelers die onder Streppel echt beter zijn geworden''

''Dan kom je bij één of twee spelers die onder Streppel echt beter zijn geworden''

De onnodige 2-1 nederlaag bij Roda JC heeft ervoor gezorgd dat de druk op SC Heerenveen-trainer Jurgen Streppel flink is toegenomen. Het betekende de zesde nederlaag in de laatste acht duels en die cijfers zijn subtopper-onwaardig. Sportverslaggever Roelof de Vries verwacht echter niet dat de clubleiding snel gaat ingrijpen.

"Dat vind ik altijd zo'n glazen bol-vraag. Bovendien vind ik het als journalist moeilijk oordelen of een trainer moet blijven zitten of niet", begint De Vries bij Fryslân Hjoed op Omrop Fryslân. "Je kunt wel beoordelen hoe het gaat en dat gaat met zes nederlagen in de laatste acht duels absoluut niet goed. En dan verlies je ook nog van de hekkensluiter, een wedstrijd die ze wel hadden moeten winnen. Ze waren ook beter."

De Vries weet dat de clubleiding van SC Heerenveen bij het beoordelen van Streppel niet alleen puur kijkt naar de resultaten. "Je moet kijken of hij de spelers beter maakt", vervolgt hij. "Als je alles spelers individueel bij langs gaat, dan kom je bij één of twee spelers die de afgelopen anderhalf jaar echt beter zijn geworden."

Dat zou een reden kunnen zijn om Streppel te ontslaan, maar dat lijkt nog niet aan de orde in het Abe Lenstra Stadion. "Dat mag je zeggen maar je moet de trainer ook de kans geven en de statistieken laten ook zien dat het vaak geen zin heeft om een trainer eruit te schoppen. Dus ik verwacht dat hij het seizoen gewoon gaat afmaken."

"Ik vind sowieso dat je na dit seizoen heel goed moet gaan evalueren en moet kijken of je zo doorgaat of niet. Dat zal van de rest van dit seizoen afhangen", vervolgt De Vries, die ervan overtuigd is dat Streppel ook na een thuisnederlaag tegen VVV-Venlo (komende zaterdag) nog niet hoeft te vrezen voor zijn baan. "Ja, hij blijft zitten."

"Hij (Streppel, red.) krijgt sowieso nog de tijd tot de kerst en ook tot na de winterstop. Mocht er na de kerst opnieuw een slechte serie komen, dan komt er misschien wel een moment dat Luuc Eisenga en Gerry Hamstra zullen zeggen: 'We kappen ermee.' Dat kan natuurlijk wel", besluit De Vries.

Lees ook:
Reacties ›