Hamstra over positie Streppel: ''Dan gaan we om tafel om te evalueren''

Hamstra over positie Streppel: ''Dan gaan we om tafel om te evalueren''

De clubleiding van SC Heerenveen heeft het volste vertrouwen in trainer Jurgen Streppel. Dat laat technisch manager Gerry Hamstra weten aan de Leeuwarder Courant.

Hoeveel krediet Streppel nog heeft in Friesland? "Ik doe niet mee aan dit soort speculaties. Momenteel zijn we allemaal bezig met de evaluatie van Roda JC en kijken we vooruit naar de volgende wedstrijd. Zo doen we dat altijd. De positie van Jurgen Streppel is geen enkele discussie. Wij hebben compleet vertrouwen in hem", steekt Hamstra van wal.

In hoeverre de wedstrijd tegen VVV-Venlo bepalend is voor de toekomst van de 48-jarige oefenmeester? "Hetzelfde verhaal: dit zijn allemaal speculaties. Wij zijn bezig met interne processen. En als je mij vraagt of ik vertrouwen in Jurgen heb: ja natuurlijk heb ik dat. We werken toch met elkaar samen?", vervolgt Hamstra. Sportjournalist Sander de Vries stelt vervolgens de vraag of Streppel het seizoen afmaakt bij SC Heerenveen. "Ik kan niks met dit soort vragen. Wij hebben vertrouwen in deze trainer en staf dat wij zaterdag van VVV winnen", luidt het antwoord.

Streppel beschikt over een aflopend contract. Of dit verlengd wordt? "We gaan in de winterstop om tafel om te evalueren. Maar dat zijn interne zaken. Wij hebben allemaal zorgen dat we meer punten moeten halen. Daar gaan we dan ook mee aan de slag. Al het andere wat er rond de club speelt, leidt alleen maar af", aldus Hamstra.

Lees ook:
Reacties ›


 • 5 Dec 2017 om 16:49
  • Quote van 5 Dec 2017 om 16:49
   Je moet niet in de winterstop evalueren, je moet potdomme altijd evalueren en de ballen hebben om nu door te pakken! Streppel eruit en anders rotten ze allemaal maar op!
  Het is al sinds jaren dat er per half jaar geëvalueerd wordt. Ook al ten tijde van Foppe en Gertjan. Daar is op zich ook niets mis mee. Verder is het zoals Antine zegt. Hamstra gaat echt geen uitspraken doen dat er geen vertrouwen is. Hij is zelfs op advies van Streppel bij de club gehaald. Wat overigens niet betekent dat die 2 alles maar kunnen maken. Of liever gezegd kapot maken. Dan komt er geheid wel weer actie.
 • 5 Dec 2017 om 12:33
  WTF, eventueel zelfs het contract van Streppel verlengen? Je bent niet wijs! In 2017 zijn we onder Streppel een degradatie kandidaat, lekkere lijn hebben we te pakken. Zorgwekkendste vind ik dat trainer en staf blijkbaar geen problemen zien.
 • 5 Dec 2017 om 12:07
  In de winterstop een nieuwe trainer aanstellen, doorpakken en niet door blijven klooien.
 • 5 Dec 2017 om 09:09
  Oh, en waar is Eisinga nu?? Dat blijkt ook niet meer dan een "mooi weer" voorzitter!!!!
 • 5 Dec 2017 om 09:05
  Je moet niet in de winterstop evalueren, je moet potdomme altijd evalueren en de ballen hebben om nu door te pakken! Streppel eruit en anders rotten ze allemaal maar op!
 • 5 Dec 2017 om 08:12
  Dit zijn politiek correcte antwoorden. Je gaat een journalist niet zeggen dat de trainer eruit gaat in de winterstop als de trainer het nog niet weet. Mocht de trainer er niet uitgaan, mag Hamstra ook zijn spullen pakken na de winterstop!