SC Heerenveen incasseert goal na vrije trap: ''Is dat al heel vaak gebeurd?''

SC Heerenveen incasseert goal na vrije trap: ''Is dat al heel vaak gebeurd?''

Nu SC Heerenveen dit seizoen inmiddels al vaker verloor (zes maal) dan het won (vijf keer) neemt de druk op hoofdtrainer Jurgen Streppel steeds verder toe. Zeker omdat SC Heerenveen niet voor het eerst dit seizoen een zeker lijkende voorsprong niet over de eindstreep wist te trekken.

Met name het aantal tegendoelpunten uit standaardsituaties (14 van 24 tegentreffers) biedt reden tot zorg. "Is dat al heel vaak gebeurd?", vraagt Streppel zich hardop af bij de NOS. Volgens de interviewer is het ongeveer vijftig procent van het aantal tegendoelpunten. "Dat geloof ik niet helemaal, maar het zou kunnen als jij dat zegt. Ik geloof dat niet."

Dat het de Friezen weer overkwam was geen toeval, al kan Streppel niet helemaal de vinger op de zere plek leggen. "Het mag niet gebeuren bij standaardsituaties en zeker niet zo vaak als het bij ons gebeurd. Dat is misschien een stukje over-mijn-lijk-mentaliteit dat ontbreekt, ik heb geen idee."

Tot de gelijkmaker van Roda JC leek Heerenveen het duel onder controle te hebben. Streppel: "Dit kwam uit de lucht vallen want ik vond dat er niets aan de hand was totdat zij hun wissels maakten. Ook toen was er nog niets aan de hand, want dan heb je nog steeds een man over op het middenveld."

Ook in de voorhoede loopt het nog niet. "Als je teveel kansen mist is dat vervelend. Ik baal natuurlijk ontzettend dat het ons te vaak gebeurt. Dat mag niet, want dan kun je moeilijk wedstrijden winnen. Dan blijven de tegenstanders erin geloven. Wij zullen veel eerder wedstrijden moeten beslissen."

Lees ook:
Reacties ›


  • 5 Dec 2017 om 04:53
    Domme opmerkingen van streppel. Een goeie coach houdt alles bij. Waarom zitten ze anders op de bank zo druk te schrijven. Hij weet het echt wel. Hij is alleen bang om het te zeggen omdat dat zou inhouden dat hij faalt. Het ontbreekt die man gewoon aan zelfreflectie. Tijd om hem te wisselen.
  • 5 Dec 2017 om 04:37
    Hij stapelt niet alleen negatief record op het volgende. Hij maakt nu ook de ene domme opmerking na de andere. Hij is het echt kwijt. Of denkt hij dat hij de supporters op het verkeerde been kan zetten alsof wij dit soort statistieken niet weten? Wat een hals!
  • 4 Dec 2017 om 22:24
    het ligt aan iedereen, hij weet niet op basis waarvan statistieken tot stand komen, hij baalt van de spitsen, houdt vriendje Reza 12!!!!!!! wedstrijden op rij in de spits, maakt onnavolgbare wissels en mist een bepaalde mentaliteit. Kijk eens naar John v/d Brom. Die gast is niet de meest genieke trainer die er is maar weet spelers wel te raken. En dat is denk ik het hele verschil. Streppel is een eigenwijze vent die maling heeft aan spelers met een mening of aan spelers die kunnen ballen. Bij Willem II vond die Frenkie de Jong maar een rare gast, bij Heerenveen vond hij Namli en Thern rare gasten. Ja-Knikkers als Schmidt, Thorsby en Reza spelen gewoon. Die zijn echt Heerenveen onwaardig en voor de breedte inzetbaar. Hij speelt i.p.v. 4-3-3- een onherkenbaar k.. systeem 4-2-3-1 waar niemand wat mee kan. Nee Streppel, ik ben echt helemaal klaar met je. 22 van de 37 wedstrijden verloren, de slechtste kalenderjaar ooit in de Eredivisie, het grootste negatieve record met uit-nederlagen, 50% uit standaard situaties tegen en zo kan je nog wel even doorgaan. Deze trainer is gewogen en te licht bevonden. Ik zwaai zaterdag met alle liefde met witte spandoeken, want voor zakdoeken ben je toch ongevoelig.