SC Heerenveen speelt puntendokter voor hekkensluiter Roda JC

Het is SC Heerenveen niet gelukt om punten weg te halen bij hekkensluiter Roda JC. De Friezen waren lange tijd de betere ploeg maar gaven in de slotfase een 0-1 voorsprong weg. Dani Schahin (veertiende tegengoal uit een standaardsituatie) en Livo Milts scoorden voor Roda JC: 2-1.

De eerste helft was voor supporters van beide kanten niet echt aantrekkelijk om naar te kijken. Michel Vlap kreeg nog de beste kans na een wereldpass van Kobayashi, maar zijn schot rolde net voorlangs. Ook Henk Veerman (voor het eerst sinds februari 2016 weer in de basis) was vlak voor rust dichtbij een treffer nadat doelman Hidde Jurjus een schot van Nemanja Mihajlovic maar met moeite kon keren.

De beste kans van Roda was voor spits Schahin maar zijn poging krulde hij gelukkig voor de Friezen net voorlangs. Na rust greep Heerenveen meer en meer het initiatief en kwam het via Veerman terecht op een 0-1 voorsprong. Zijn dubbele een-twee met Vlap zorgde voor de nodige verwarring en daarna haalde hij van een meter of twaalf uit in de lange hoek.

Heerenveen leek daarna op weg naar een zege maar dat werd in de 71e minuut verstierd door Schahin. Het was de eerste poging op goal van de Limburgers in de tweede helft maar het liet doelman Warner Hahn kansloos (1-1). Eindelijk kwam er wat leven in de Limburgse brouwerij maar het was uiteindelijk Roda dat daar het meest van profiteerde. Milts profiteerde optimaal van slecht uitverdedigen van Doke Schmidt. Via Kobyashi schoot hij de 2-1 binnen.

Ondanks de nederlaag staat Heerenveen nog altijd op de achtste plek maar is de aansluiting met de subtop inmiddels verloren. Het verschil met nummer zeven Vitesse is vier punten, terwijl naar beneden het onderlinge verschil hetzelfde is met nummer veertien Willem II.

Opstelling SC Heerenveen: Hahn, Dumfries, Hoegh, Pierie, Schmidt; Schaars, Vlap (88' Rojas), Kobayashi; Van Amersfoort (79' Thorsby), Veerman, Mihajlovic (78' Ghoochannejhad).