Oud-Heerenveners strijden tegen elkaar om promotie naar Premier League

0
Oud-Heerenveners strijden tegen elkaar om promotie naar Premier League

Bij SC Heerenveen waren ze anderhalf seizoen collega's, maar vanmiddag om 16:00 uur staan Rajiv van La Parra (Huddersfield Town) en Joey van den Berg (Reading) lijnrecht tegenover elkaar op Wembley. De winnaar van de finale van de play-offs speelt komend seizoen in de Premier League.

De kans is groot dat beide spelers vanaf het begin starten bij hun clubs. Van den Berg was een tijdje geblesseerd maar kwam in de laatste drie duels weer in actie. Van La Parra miste dit seizoen slechts een handvol wedstrijden en zal tegen Reading zeer waarschijnlijk starten als linksbuiten.

Ook Roy Beerens zit maandag bij de wedstrijdselectie, maar hij kwam de afgelopen twee duels bij Reading niet in actie. Trainer Jaap Stam en zijn assistent Said Bakkati (ex-Heerenveen) kozen ervoor om hem op de bank te houden in de halve finales tegen Fulham.

Bakkati heeft vertrouwen in een goede afloop tegen Huddersfield Town. "In de halve finale tegen Fulham waren we de underdog en dat is tegen Huddersfield ook het geval", zegt hij in het Dagblad van het Noorden. "Beide tegenstanders staan qua begroting boven ons, maar wij kunnen heel goed voetballen. Ik hoop dat dat de doorslag gaat geven. Wat er dan allemaal op ons afkomt? Vast en zeker heel wat, maar dat zien we dan wel weer. Eerst op Wembley maar eens de kroon op een geweldig seizoen zetten."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!