SC Heerenveen kan zeer riante bonus vergeten na Ajax-nieuws (update)

10
SC Heerenveen kan zeer riante bonus vergeten na Ajax-nieuws (update)

SC Heerenveen heeft er komende woensdag alle baat bij dat Ajax de Europa League wint ten koste van Manchester United. Bij de transfer van Daley Sinkgraven naar Ajax in januari 2015 zijn er een aantal potentiële bonussen opgenomen, waaronder het winnen van de Europa League.

"Mocht Ajax de Europa League winnen, dan ontvangt SC Heerenveen acht à negen ton voor Daley Sinkgraven", zegt Omrop Fryslân-presentator Arjen de Boer bij Fryslân Hjoed. "Hij moet daarvoor overigens wel bij de selectie zitten. Dat is wel een goede deal weer van Riemer van der Velde", stelt De Boer, die ervan uitgaat dat de erevoorzitter destijds technisch directeur Hans Vonk zo geïnstrueerd heeft.

Het is dus wel een voorwaarde dat Sinkgraven bij de selectie zit. Afgelopen donderdag hervatte hij pas weer de groepstraining nadat hij vier weken uitgeschakeld was met een knieblessure. Tot zijn blessure was hij echter wel een vaste waarde in het team van Peter Bosz.

UPDATE 23 mei | 8:16 uur: Vervelend nieuws voor SC Heerenveen vanuit Amsterdam. Daley Sinkgraven is niet op tijd hersteld en dus maakt hij ook geen onderdeel uit van de wedstrijdselectie, zo meldt Ajax. Dat betekent dat SC Heerenveen de bonus kan vergeten. 

10 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 29 May 2017 om 15:34
  Ik support Ajax niet alleen om het geld. Vind het fantastisch dat ze in de finale staan, eindelijk weer eens een Nederlandse club. Bovendien vind ik die Mourinho een walgelijk figuur. Ik zal echt balen als ze verliezen maar Daley wel in de selectie opnemen aub.
 • 23 May 2017 om 09:50
  Mark netto is niet gek,die houd het geld wel in de tas.
 • 23 May 2017 om 09:26
  Ik had al z'on voorgevoel, geen wedstrijdritme en anderen die het tijdens zijn afwezigheid goed hebben ingevuld. Heel jammer dit voor de club.
 • 23 May 2017 om 08:33
  Als hij wedstrijdfit was geweest, had hij waarschijnlijk gespeeld. Dan maken die paar ton niet uit, maar wellicht dat het nu wel invloed heeft gehad op de beslissing... Als hij wel bij de selectie zou zitten, maar toch niet zou invallen dan is dat makkelijk geld bespaard natuurlijk.
 • 23 May 2017 om 00:10
  Hij zit niet bij de selectie, toch niet zo'n goede deal dus...
 • 21 May 2017 om 20:06
  Ik support Ajax niet alleen om het geld. Vind het fantastisch dat ze in de finale staan, eindelijk weer eens een Nederlandse club. Bovendien vind ik die Mourinho een walgelijk figuur. Ik zal echt balen als ze verliezen maar Daley wel in de selectie opnemen aub.
 • 21 May 2017 om 17:20
  Dat geld ziet alleen de clubleiding. Wrm zouden we opeens Ax supporteren alleen om een paar centen die wij toch niet zien.
 • 21 May 2017 om 17:15
  DKV ligt uit de play offs. Misschien verleidelijker voor de spelers van Cambuur om de overstap te maken naar H'veen? Er waren een aantal geruchten over Vd Streek enzo toch?
 • 21 May 2017 om 16:48
  OK duidelijk woensdag support ik AJAX in belang van Heerenveen en het Nederlands voetbal mocht Daley by de selectie zitten. Kan het verlies in TV geld weer goed maken
 • 21 May 2017 om 16:43
  Duimen voor Ajax dan, sowieso goed voor het Nederlands voetbal, hopen dat Daley erbij is.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›