Rienstra bezorgd: ''Als je dat leest dan begin je toch te denken''

1
Rienstra bezorgd: ''Als je dat leest dan begin je toch te denken''

Ben Rienstra kampt al enige tijd met hartproblemen. De voormalig speler van SC Heerenveen moest hierdoor de seizoensstart aan zich voorbij laten gaan. Rienstra maakte onlangs zijn rentree tijdens het duel van Fortuna met RKC Waalwijk. Tegen Sparta stond hij afgelopen weekend voor het eerst in de basis. 

De middenvelder heeft ondanks zijn gezondheidsklachten wel weer toestemming gekregen van de artsen om te blijven voetballen. "Ik ben blij dat ik er weer ben, maar het gaat met vallen en opstaan", aldus Rienstra tegenover De Limburger. "Als ik op het veld sta heb ik nergens last van, maar als ik naar een training rij of wat lees over een speler die in elkaar is gezakt, dan begin je toch te denken. Het is niet altijd makkelijk."

Wanneer Rienstra weer in staat zal zijn om volledige wedstrijden te spelen is nog onzeker. "De ene dag voel ik me fitter dan de andere dag. Maar ik ben ook nog steeds onder behandeling, dat heeft ook invloed. Daar moet ik gewoon doorheen, er aan wennen."

"Dus het kan zomaar zijn dat ik gewoon drie keer kan spelen, maar het kan ook zomaar zijn dat ik er eentje oversla", legt Rienstra uit. "Al moeten we dat ook niet overdrijven. Ik wil graag voetballen, daar word ik blij van. Dus snel vergeten deze wedstrijd, want dit was wel een terugkeer met een zure nasmaak", vertelt hij na afloop van de laatste competitiewedstrijd tegen Sparta. 

 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 14 Sep 2021 om 19:52
    sterkte ben
Sunday 26 September 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›