Sibon: ''Messi, Agüero, Di María; we hadden ze bijna te pakken!''

0
Sibon: ''Messi, Agüero, Di María; we hadden ze bijna te pakken!''

Slechts één keer wist Nederland zich de afgelopen 69 jaar te plaatsen voor het Olympisch voetbaltoernooi. In 2008 reikte de ploeg van Foppe de Haan tot de kwartfinale. De oud-trainer van SC Heerenveen koos in Peking voor ervaring met spelers als Roy Makaay en Gerald Sibon.

"Die andere landen hadden een stel kanjers meegenomen, dat was niet mis", zegt De Haan tegen Voetbal International. "Maar ik had met Henk Kesler afgesproken dat we geen voetballers zouden meenemen die net het EK hadden gespeeld."

"Jongens als Arjen Robben, Wesley Sneijder en Robin van Persie waren dus geen optie", zo vervolgt De Haan. "Sibon kende ik nog goed van onze gezamenlijke tijd in Heerenveen en hij had een geweldig seizoen achter de rug."

Nederland strandde uiteindelijk in de kwartfinale, door met 2-1 van het Argentinië van Lionel Messi te verliezen. Voormalig SC Heerenveen-spits Gerald Sibon baalt er nog altijd van. "De teleurstelling overheerst, als ik erop terugkijk. Maar toch ook trots, dat ik op 34-jarige leeftijd toch nog voor mijn land mocht uitkomen en dan ook nog op de Olympische Spelen."

"Nu blijkt wel hoe uniek dat was. Ik heb mijn shirt nog thuis liggen; als Nederland speelt, dan trek ik het aan. Toen Argentinië vorige week de Copa América won, moest ik toch nog even denken aan die wedstrijd in 2008. Messi, Agüero, Di María; we hadden ze bijna te pakken!", zo besluit Sibon. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 26 September 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›