Sibon: ''Was nerveus bij de foto met Maradona, mijn handen trilden''

0
Sibon: ''Was nerveus bij de foto met Maradona, mijn handen trilden''

De OranjeLeeuwinnen beginnen woensdagmiddag aan de Olympische Spelen in Tokio. In 2008 maakte Gerald Sibon als dispensatiespeler deel uit van de olympische ploeg van Nederland.

Sibon heeft er mooie herinneringen aan overgehouden, zoals een foto met Diego Maradona. "Ik ben in mijn leven twee keer nerveus geweest", zegt Sibon in het Dagblad van het Noorden. "Bij de foto met Maradona en toen ik naast Johan Cruijff stond. Ik voelde me een kleuter. Mijn handen trilden."

Bondscoach Foppe de Haan nam Sibon samen met Roy Makaay en Kew Jaliens als dispensatiespelers mee. "Ik was blij en trots dat ik mee mocht", blikt Sibon terug. "Ik ben één keer voor een nationaal team geselecteerd, maar die wedstrijd ging niet door. Daarna nooit meer. De concurrentie was te groot. Om uiteindelijk toch het Oranje-shirt te mogen dragen vond ik een enorme eer."

De spits speelde niet sterk, maar was met twee goals er persoonlijk verantwoordelijk voor dat Oranje de poule overleefde. Daarna wachtte Argentinië in de kwartfinale. "Met Riquelme, Messi, Agüero, Di Maria en Mascherano was Argentinië de uitgesproken favoriet. Messi scoorde 1-0, maar vlak voor rust maakte Bakkal gelijk en groeiden we in ons spel."

"De rest van de wedstrijd ging het gelijk op", weet Sibon nog. "Ik kwam er pas in tijdens de verlenging, toen Di Maria de Argentijnen op voorsprong had gezet, en heb alleen de laatste minuten gespeeld. Dat ik niet in de basis stond, hoewel ik ons er tegen de VS en Japan doorheen had gesleept, kon ik nog verdragen. Maar ik begreep niet waarom Foppe me zo laat inbracht."

"Na het eindsignaal baalde ik ontzettend. Uitgeschakeld! Terwijl we hadden kunnen winnen! Ik was er klaar mee, wilde ook geen shirtje ruilen. Pas in de bus schoot het door me heen: shit, nu hou ik er niet eens een Argentijns shirt aan over. Gelukkig liep ik in het spelershotel Maradona tegen het lijf en scoorde ik een souvenir dat me veel dierbaarder is", aldus Sibon. "Omdat ik trots ben op mijn deelname, heb ik later nog wel het logo van de Spelen op mijn arm laten tatoeëren."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›