Nederland treft Elmas op EK: ''SC Heerenveen liep hem mis''

0
Nederland treft Elmas op EK: ''SC Heerenveen liep hem mis''

Het Nederlands elftal speelt maandagavond de laatste groepswedstrijd op het EK tegen Noord-Macedonië. Bij de tegenstander van Oranje zijn de ogen vooral gericht op de ervaren Goran Pandev, maar achter hem maakt het talent Eljif Elmas de dienst uit.

De 21-jarige middenvelder, die nu actief is bij Napoli, was in het verleden nog dicht bij een overgang naar SC Heerenveen. In 2012 was Elmas al op staf op sportpark Skoatterwâld. "In 2015 is hij opnieuw op stage in Heerenveen en maakt Rabotnicki officieel melding van een deal met de Friese club", schrijft Piet Jan Nauta in het Friesch Dagblad.

De destijds vijftienjarige Elmas zou op zijn achttiende naar SC Heerenveen vertrekken. Er is een voorcontract getekend door Rabotnicki-president Dragan Popovski. "Het lijkt een schot in de roos te zijn van Heerenveen-scout Dragan Putevski, maar van een transfer komt het niet", aldus Nauta.

"De Friezen worden vlak voor de eindstreep afgetroefd door de Turkse topclub Fenerbahce, dat hem een maand na zijn debuut voor Noord-Macedonië naar Istanbul haalt", vervolgt hij. "Een debuut waarin hij zich staande houdt tegenover Andrés Iniesta, ook al wint Spanje wel met 1-2. Het getekende voorcontract blijkt niets meer waard. Heerenveen loopt een groot talent mis."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!