Voest: ''Een belangrijke reden dat ik niet slaagde bij Heerenveen''

2
Voest: ''Een belangrijke reden dat ik niet slaagde bij Heerenveen''

Joris Voest speelt al een tijdje niet meer voor SC Heerenveen. Na meerdere blessures besloot hij te stoppen en besloot hij op amateurniveau te gaan voetballen. Momenteel werkt hij als accountmanager bij zijn oude werkgever.

In gesprek met De Stentor legt Voest uit waarom het tekenen van een profcontract op je zestiende niet altijd betekent dat je het gaat maken. "Ik heb in 2017 moeten besluiten om niet verder te gaan als prof. Dat je op zo’n jonge leeftijd je eerste contract tekent is heel mooi, maar dat zegt natuurlijk niet alles."

De oud-speler van Heerenveen die momenteel in de derde divisie speelt voor Harkemase Boys besloot na twee heftige blessures te stoppen als prof. "Op het moment dat ik de stap naar het eerste moest maken, heb ik twee keer een kruisbandblessure opgelopen. Dat gun je niemand. Uiteindelijk is dat wel een belangrijke reden geweest dat ik niet geslaagd ben bij Heerenveen."

Na Heerenveen speelde hij ook nog even voor FC Emmen, maar ook dat werd uiteindelijk geen succes: "Ik merkte daarna bij FC Emmen dat de intensiteit van trainingen te veel werd voor mijn lichaam."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 20 Jun 2021 om 23:19
  • Quote van 20 Jun 2021 om 19:42
   Doet deze app t niet meer ofzo
  Hoezo?
 • 20 Jun 2021 om 19:42
  Doet deze app t niet meer ofzo
Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›