Denneboom: ''Deel van het publiek was voor Romano en een deel tegen''

0
Denneboom: ''Deel van het publiek was voor Romano en een deel tegen''

Romano Denneboom speelde van 1998 t/m 2003 voor SC Heerenveen. Bij de Friezen kwam de voormalig aanvaller nooit helemaal uit de verf, ook al zag Denneboom de provincie Friesland als een goede plek om zijn jonge loopbaan te beginnen.

"Met de fiets naar de training, rusten. Gastgezin", vertelt Denneboom in De Volkskrant. "Er kwam zoveel op me af. Je komt uit de Randstad, bent talentvol en gaat een centje verdienen. Ik ging daarmee niet altijd slim om. Je gaat op stap en krijgt aandacht. Meiden. Ik had me meer moeten focussen op het voetbal. Ik had langer bij het gastgezin moeten blijven, maar ik kocht een appartement en een auto, terwijl ik een auto van de club had."

Tegenwoordig begeleidt Denneboom voetballers als partner van bureau Status Pro Sport. Hij helpt ze bijvoorbeeld met social media. "Als je twee of drie keer slecht speelt en een foto post, krijg je reacties. Die ga je lezen. Je wordt down. Voetballers zijn gevoelig voor kritiek. Ik had daarvan veel last. Mijn vrouw zei: niet doen. Iedereen werd een soort vijand in mijn hoofd."

"Bij Heerenveen was een deel van het publiek voor Romano en een deel tegen Romano", vervolgt de oud-speler. "Als een actie mislukte en het fluiten begon, ging ik kijken wie dat waren. Dan ben je niet gefocust."

"Het was mentaal. Ik had een snelle auto en kwam soms te laat. Als je dan niet presteert, ben je een mikpunt. Ga eens werken voor je geld, riepen ze. Ik stond te boek als moeilijke jongen, al was ik dat niet. Ik ben alleen geen meeloper", aldus Denneboom.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›