Ziyech kan derde ex-Heerenvener in Champions League-finale worden

Met Hakim Ziyech als late invaller heeft Chelsea zich woensdagavond ten koste van Real Madrid geplaatst voor de finale van de Champions League. De 28-jarige middenvelder komt daarmee in een select rijtje van oud-spelers van SC Heerenveen die dit ook kunnen zeggen.

Jon Dahl Tomasson was in 2005 de eerste, toen hij met AC Milan wellicht de meest memorable finale ooit speelde tegen FC Liverpool (van 3-0 bij rust naar 3-3). De Deen kwam in de 85e minuut in het veld en scoorde nog in de beslissende penaltyserie, die uiteindelijk door Liverpool werd gewonnen.

In de Champions League-finales van 2010 en 2012 behoorde Danijel Pranjic tot de wedstrijdselectie van Bayern München, maar bleef de Kroaat beide wedstrijden op de bank. Even zo vaak verloor Bayern de finale; in 2010 was Inter Milan met 2-0 te sterk en twee jaar later Chelsea (1-1, beslissing op penalty's).

Als Hakim Ziyech op zaterdag 29 mei bij de wedstrijdselectie van Chelsea zit tegen Manchester City, is hij de derde oud-Heerenvener in een CL-finale en misschien de eerste die de 'cup met de grote oren' ook daadwerkelijk gaat winnen.

Hakim Ziyech bereikte gisteravond met Chelsea de finale van de Champions League. Ziyech kan de eerste oud-Heerenveenspeler zijn die een CL finale in de basis start. Tot op heden is John Dahl Tomasson de enige speler met minuten in een CL finale. #scHeerenveen #ChampionsLeague 1/3