Hahn bij Anderlecht gepasseerd door achttienjarige Nederlander

0
Hahn bij Anderlecht gepasseerd door achttienjarige Nederlander

Warner Hahn (28) wacht nog altijd op zijn officiële debuut bij RSC Anderlecht. De oud-doelman van SC Heerenveen tekende in januari, nadat hij een half jaar zonder club zat, een contract bij de Belgische topclub.

Hahn is in de pikorde voorbij gestreefd door de pas achttienjarige Bart Verbruggen, die afgelopen weekend in de play-offs tegen koploper Club Brugge de voorkeur kreeg boven boven de ervaren keepers Timon Wellenreuther (ex-Willem II) en Hahn.

"Ik wist dat ik al een tijdje goed bezig was, maar je verwacht niet dat je je debuut maakt in de eerste wedstrijd van de play-offs uit bij Club Brugge", reageert Verbruggen in De Telegraaf. "Maar het is ook niet zo dat ik ervan schrok. Als keeper moet je zorgen dat je er klaar voor bent als je kans komt."

Verbruggen besloot vorig jaar het beloftenteam van NAC Breda te verruilen voor Anderlecht. "Veel mensen hebben gezegd dat ik bij Anderlecht nooit een kans zou krijgen. Maar de hele visie, omgeving en werkwijze bij Anderlecht gaven mij het vertrouwen dat ik sneller een kans zou krijgen dan bij NAC. Dat kwam ook door trainer Vincent Kompany, die al eerder heeft laten zien dat hij jonge spelers de kans durft te geven. Dat gevoel had ik bij NAC veel minder", aldus de sluitpost.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›