Van der Velde: ''SC Heerenveen is een goede club om te rijpen''

0
Van der Velde: ''SC Heerenveen is een goede club om te rijpen''

Denzel Dumfries is al drie seizoenen een vaste waarde bij PSV. Dat de oud-speler van SC Heerenveen eerder in Friesland al vrijwel alles speelde, verbaasde oud-voorzitter Riemer van der Velde niet.

"Ook bij ons was hij niet kapot te krijgen en je zag hem met de week soms beter worden", zegt Van der Velde in het Eindhovens Dagblad. "In Eindhoven heeft hij nog een stap vooruit gezet en tegenwoordig is Denzel op snelheid aan de zijkant bijna niet meer te pakken."

Toch denkt Van der Velde dat dat Dumfries ook prima in het centrum van de defensie kan spelen. "Absoluut. Ik heb er indertijd met onze technische staf nog weleens over gediscussieerd. Ik had het idee dat hij net als Jaap Stam, die ik bij PEC Zwolle vroeger ook als rechtsback heb gezien, in het centrum kon spelen. Dumfries wordt altijd onderschat omdat het er soms niet helemaal gestroomlijnd uitziet."

De oud-voorzitter heeft nog regelmatig contact met Dumfries. "Ik stuur hem nog af en toe een berichtje. Buiten het veld vond ik hem altijd heel volwassen voor zijn leeftijd. Het was een jongen die je bij wijze van spreken zo in de kost zou nemen. Heerenveen is gewoon een goede club voor spelers om te rijpen, met natuurlijk Ruud van Nistelrooy als een van de mooiste voorbeelden."

Eerder maakten ook spelers als Luciano Narsingh en Mika Väyrynen succesvol de overstap van Friesland naar Brabant. Omgekeerd was dit met onder meer Klaas-Jan Huntelaar, Stijn Schaars en Sam Lammers ook het geval.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!