Bizar! Auto Uth gesloopt door boze supporters van Schalke 04

3
Bizar! Auto Uth gesloopt door boze supporters van Schalke 04

De degradatie van Schalke 04 heeft veel los gemaakt bij de fans van de Duitse club. Na afloop van de nederlaag bij Arminia Bielefeld wachtten zij de spelers op bij het stadion van Schalke 04.

Zoals eerder gemeld werden de spelers van Schalke 04, onder wie oud-Heerenvener Mark Uth, achterna gezeten door woedende supporters. Nu zijn er meer details bekend van de beruchte dinsdagavond bij de Veltins Arena.

Sportschau meldt wat er allemaal misging. Zo is de auto van Mark Uth gesloopt. De wagen van de oud-spits van SC Heerenveen werd afgebroken totdat hij niet meer kon rijden. Ook Suat Serdar werd lastiggevallen en een ander speler is uit angst in een hotel op het terrein van Schalke 04 verbleven.

Clubicoon Gerald Asamoah schrok zich rot. "Ik zag een van onze werknemers op de grond liggen en geschopt worden. De angst in de ogen van Mike Büskens (assistent-coach, red.) zal ik me voor altijd blijven herinneren", aldus de teammanager.

Sportdirecteur Peter Knäbel snapt als er spelers liever niet meer willen spelen dit seizoen. "De incidenten worden afgehandeld met de politie. De emotionele schade is nog veel groter dan de fysieke schade. Er zullen gesprekken plaatsvinden met de spelers om te kijken in hoeverre zij getraumatiseerd zijn. Ik kan leven met alle beslissingen. Het hang van ieder individu af."

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 24 Apr 2021 om 10:30
    Foppe heeft Uth een stuk verder geholpen qua positie kiezen ten opzichte van de centrale verdedigers. Daarna is hij veel gaan scoren.
  • 24 Apr 2021 om 01:35
    Uth bleek zeer aardig te kunnen ballen in zijn tweede periode bij sc Heerenveen. De best voetballende spits die ik heb gezien moet toch echt Marcus Allback zijn geweest overigens.
  • 23 Apr 2021 om 10:14
    Wat een stakkers, had altijd wel een hoge pet op van Schalke ook qua supporters. Maar dit zijn een stel hersenloze die het voor de hele club verpesten. Maar wat zou het toch een droom zijn als hij terugkomt! Denk toch de best voetballende spits die ik bij Heerenveen heb gezien, niet de echte killer maar geweldig “voetenwerk”. En ik weet zeker dat hij er 10 meer dan Henk in schiet plus assists. Alleen zal hij nogal een aanslag zijn op het salarishuis. Maar ach dromen mag gelukkig.