De Fockert kijkt terug: ''Daar had Sam soms weleens last van''

1
De Fockert kijkt terug: ''Daar had Sam soms weleens last van''

Maarten de Fockert speelde in de jeugdopleiding bij SC Heerenveen en was derde keeper bij het eerste elftal. De huidige doelman van Excelsior speelde samen met onder meer Kristoffer Nordfeldt.

"Ik wist niet wat ik zag. Ik heb met veel keepers mogen trainen, maar Kristoffer was veruit de beste. Ik zag hem dingen doen waarvan ik dacht: dit ga ik nooit kunnen", begint De Fockert bij ELF Voetbal. "Absurde reflexen, een bizar atletisch vermogen en technisch goed onderlegd."

Ook speelde De Fockert samen met Hakim Ziyech. "Dat was niet normaal. Tijdens afwerkvormen schoot hij de ene na de andere bal in de winkelhaak met dat uitzonderlijke linkerbeen. Het werd geaccepteerd dat hij wat vaker een bal verloor omdat je wist dat hij toch nog wel een doelpunt zou maken. Helaas vertrok hij na een paar wedstrijden naar FC Twente."

Sam Larsson vond De Fockert destijds de uitblinker. "Een fenomeen. Buiten zijn voetballende kwaliteiten is het een hele lieve en aardige jongen. Ik ben goed bevriend met hem geraakt. Ook nadat hij naar Feyenoord ging hadden we nog vaak contact. Toen werd hij meermaals uitgefloten door zijn eigen publiek en daar had hij soms weleens last van. Je merkt aan alles dat de harde kant van de voetbalwereld niet helemaal bij zijn persoonlijkheid past."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 8 Apr 2021 om 19:54
    Zag hem afgelopen weekend meerdere malen blunderen tegen Cambuur. Kwam over van Feyenoord maar wist ook bij ons geen enkele indruk te maken. Matig hoor, gelukkig heeft ie een goedlopende podcast.
Saturday 24 April 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›