Ranieri steekt loftrompet: ''Geboren winnaar die nooit opgeeft''

Nadat Morten Thorsby na een moeizaam begin een vaste waarde is geworden bij Sampdoria, mag hij ook steeds vaker opdraven in het nationale elftal van Noorwegen. Sampdoria-trainer Claudio Ranieri verbaast dat niet, hij is één van zijn grootste fans.

"Morten is een erg betrouwbare speler, die weet hoe hij zich met zijn mentaliteit kan inzetten voor het team. Hij geeft altijd alles, zeker voor zijn ploeggenoten. Hij is een simpele speler, maar op een positieve manier: hij kent zijn beperkingen, maar werkt daar dagelijks aan, waardoor hij de afgelopen anderhalf jaar veel gegroeid is", laat Ranieri optekenen in de Noorse krant VG.

Wat Thorsby voor Ranieri nog interessanter maakt, is dat de 24-jarige Noor op diverse plekken op het middenveld inzetbaar is. "Hij is heel bewust van het spelletje en heeft de fysieke en mentale kwaliteiten. Hij is belangrijk voor ons als één van de beste koppers, zowel in aanvallend als verdedigend opzicht. En hij is een geboren winnaar, hij geeft nooit op", aldus een lovende Ranieri.

De 69-jarige Italiaan, die in 2016 geschiedenis schreef door kampioen van Engeland te worden met Leicester City, gaat zelfs nog een stap verder: "Hij is intelligent, fatsoenlijk en leeft naar idealen waarvan hij weet dat het hem succes gaat opleveren als mens en als atleet. Zoals ze in Italië zouden zeggen: Morten is het type man dat iedere vader voor zijn dochter zou wensen."

In februari werd Thorsby nog in verband gebracht met een transfer naar het Italiaanse Atalanta, terwijl er ook belangstelling uit de Bundesliga en Premier League voor hem zou zijn.

Mer enn bare en fotballspiller ????

Miljøet er @mortenthorsby sin hjertesak. Han kutter selv alle unødvendige flyreiser, fikk alle lagkameratene i Heerenveen til å begynne å sykle til trening, og har nå opprettet stiftelsen «We Play Green».https://t.co/WI2eceeuaH

— Lucie Katrine Sunde-Eidem (@lusapagangen) March 31, 2021

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand