Van den Berg: ''Ik was ineens helemaal voetballer-af, best gek''

0
Van den Berg: ''Ik was ineens helemaal voetballer-af, best gek''

Joey van den Berg (35) staat ingeschreven bij amateurclub Alcides uit Meppel, maar wedstrijden spelen doet de voormalig SC Heerenveen-speler al een hele tijd niet meer vanwege aanhoudende blessures. Van den Berg zal nu op een andere manier fit moeten zien te blijven.

"De trainingen op donderdagavond vond ik leuk, maar die werden alweer snel verboden. Uiteindelijk kon je nog wat komen klooien in tweetallen. Of ik dat heb gedaan? Ik ben gék", zegt Van den Berg in gesprek met Voetbal International. "Dat schiet toch niet op, man. Het heeft niks met voetbal te maken. Dus was ik ineens helemaal voetballer-af. Best gek, niet erg."

"Ik ben mezelf fit gaan houden met andere dingen", vervolgt Van den Berg. "Golfen vooral. En padellen (mix van tennis en squash, red.), echt een supergave sport, met betere afstanden ook. Ook ben ik nu bezig als jeugdtrainer, bij SC Heerenveen. Ben assistent bij de Onder-15 en de Onder-18 en dat bevalt goed. Bij die trainingen sta je ook niet stil. Dus het is niet zo dat ik nu alleen nog maar op mijn luie reet zit. Maar jezelf echt pijn willen doen, dat heb ik niet meer."

Van den Berg mist het sociale gedeelte nog het meest. "Voor een aantal teamgenoten vind ik het klote dat ze dit seizoen helemaal niet meer mogen ballen, al kwam het nieuws niet meer als een verrassing. Voor mij is het geen ramp. Wat ik jammer vind is dat ook de derde helft is weggevallen, op donderdagavond. Na de training nog wat drinken en lekker ouwehoeren. Dat sociale gedeelte, dat mis ik nog het meest."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 24 April 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›