Pranjic kijkt terug op bekerwinst: ''Dan had ik een Panenka gedaan''

0
Pranjic kijkt terug op bekerwinst: ''Dan had ik een Panenka gedaan''

In 2009 won Danijel Pranjic met SC Heerenveen de KNVB Beker. De oud-international van Kroatië denkt nog vaak terug aan de bekerwinst na een zenuwslopende strafschoppenserie tegen FC Twente.

"We hadden in mijn laatste seizoen eigenlijk een minder sterk team dan in de seizoenen ervoor met spelers als Klaas-Jan Huntelaar, Afonso Alves en Georgios Samaras. Ik wilde in de zomer van 2008 eigenlijk al vertrekken. Ik had een goed EK gespeeld en bondscoach Slaven Bilic vertelde dat hij door mensen van FC Barcelona was gebeld om over mij te praten", begint Pranjic bij ELF Voetbal.

Tot een transfer kwam het toen niet. "Het bleef daarbij. Nee, ik heb Barcelona niet afgezegd om bij Heerenveen te blijven, haha. Trond Sollied kwam als opvolger van Verbeek. Hij wilde mij erbij houden en de club liet mij niet gaan. Ik was even niet happy, maar uiteindelijk beleefde ik een heel bijzonder laatste seizoen met de bekerwinst."

FC Twente werd na een strafschoppenserie verslagen. "Normaal gesproken had ik een penalty genomen, maar ik raakte voor de verlenging geblesseerd en we hadden drie keer gewisseld. Ik speelde de wedstrijd uit, maar had het mezelf nooit kunnen vergeven als ik een penalty zou missen door een blessure. Anders had ik echt een Panenka gedaan."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 24 April 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›