De Ridder stapt uit het voetbal: ''Heeft een bepaalde tragiek, toch?''

0
De Ridder stapt uit het voetbal: ''Heeft een bepaalde tragiek, toch?''

Daniël de Ridder (36) zette drie jaar geleden een punt achter zijn carrère als voetballer en koos ervoor om een studie rechten te gaan doen. De oud-speler van SC Heerenveen zag zichzelf namelijk niet jarenlang op televisie praten over voetbal.

"Het is toch tragisch om de rest van je leven over voetbal te gaan praten in tv-programma's", aldus De Ridder in het NRC. "Ik heb veel te danken aan voetbal, maar het is niet datgene waarmee ik m'n leven volledig wil vullen. Dus om nou allemaal shirts of medailles op te hangen... Ik wil door."

"Het lijkt mij zonde om je hele leven maar met één ding bezig te zijn en nooit de kans te krijgen om iets anders te proberen, om welk vakgebied het ook gaat", vervolgt De Ridder. "Dat had mij ook kunnen overkomen, het is ook gemakkelijk en comfortabel. Maar het heeft wel een bepaalde tragiek, toch?"

De Ridder ziet zichzelf wel als advocaat aan de slag gaan. "Maar ik weet nog niet in welke vorm. Ik ga niet bij een groot advocatenkantoor vijf dagen per week keihard knallen. Ik zou een ander traject ambiëren dan 'normale' studenten, maar ik wil graag hard werken om het vak te leren."

"Het zou ook kunnen dat ik na m'n studie besluit dat ik geen advocaat wil worden, maar een bedrijf begin en m'n juridische kennis gebruik als achtergrond", aldus De Ridder, die in zijn carrière onder meer ook voor Ajax, Celta de Vigo, Birmingham City, Wigan Athletic en RKC Waalwijk.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 24 April 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›