''Dat is niet gelukt bij Heerenveen en daar baal ik nog wel eens van''

0
''Dat is niet gelukt bij Heerenveen en daar baal ik nog wel eens van''

Doke Schmidt vertrok in de zomer van 2019 bij SC Heerenveen vanwege gebrek aan speeltijd. Ondanks een succesvolle verhuurperiode aan Go Ahead Eagles werd de back nooit onbetwiste basisspeler bij de Friezen.

"Bij Heerenveen had ik onder Marco van Basten bijna niet gespeeld. Ik zat vooral bij het tweede, waarmee we kampioen werden. Dat viel op bij clubs in de Eerste Divisie. Vervolgens kwam Go Ahead en heb ik een goed gesprek gehad met toenmalig trainer Erik ten Hag. Iedereen weet inmiddels wel wat voor coach dat is. Daarom wilde ik heel graag bij Go Ahead gaan spelen", aldus Schmidt bij ELF Voetbal.

"Toen ik terugkwam van Go Ahead was Dwight Lodeweges onze trainer. Ik was fit en zat veel op de bank. Dat was niet zoals ik gehoopt had. Bij Go Ahead speelde ik alles in de Eredivisie en dat hoopte ik door te trekken bij Heerenveen. Dat is niet gelukt en daar baal ik nog wel eens van", vervolgt Schmidt.

De mandekker stond lange tijd aan de kant. "Mijn contract bij Heerenveen liep in die periode af. Gelukkig bood de club me toch een nieuwe verbintenis aan. Daar was ik echt heel blij mee. Ik moest toch gewoon een inkomen hebben. Toen ik weer fit was, ben ik nooit meer echt de basisspeler geworden die ik wilde zijn. Dat was jammer. Onder Jan Olde Riekerink zou ik weer gaan spelen, maar raakte ik opnieuw geblesseerd. Daarom was het goed om op een gegeven moment weg te gaan."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!