''Ik heb het meest van de dingen buiten het voetbal genoten''

1
''Ik heb het meest van de dingen buiten het voetbal genoten''

Roy Beerens (33) nam onlangs afscheid van het profvoetbal, maar hij bewaart nog altijd goede herinneringen aan zijn periodes bij PSV, SC Heerenveen, Reading en Hertha BSC. Hij beleefde in 2006 zijn doorbraak bij de club uit Eindhoven. 

"Dat voelt zo lang geleden", legt hij uit in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "PSV is de club waar ik het meeste aan te danken heb. Ik ga straks graag een keertje kijken met een pilsje erbij”, aldus Beerens, die na avonturen bij NEC, SC Heerenveen en AZ naar het buitenland vertrok. 

"We zijn heel snel volwassen geworden. Ook qua levenservaring", vervolgt hij. "We hebben in Berlijn en vlakbij Londen gewoond. Dan stapte je de deur uit en was er leven in de brouwerij. Dat mis ik in Veldhoven soms wel, ik heb ook het meest van de dingen buiten het voetbal genoten", aldus Beerens.

Met Reading dwong hij overigens bijna promotie naar de Premier League af. "Ik heb daar een geweldige tijd gehad", blikt hij terug. "En die mentaliteit van die Engelsen, die gaan over lijken. Het voetbal was niet altijd super, maar het was altijd vol gas. Ook in de pub, een biertje hoorde erbij", lacht Beerens.

Of hij meer uit zijn loopbaan had kunnen halen? "Ik heb er alles voor gedaan in de jeugd en als prof, maar ik ben ook een bourgondisch mens", constateert hij. "Ik heb nooit volgens strakke voedingsschema’s geleefd, dat is nu bijna bij elke club normaal.  Ach, ik had misschien een paar jaar langer kunnen voetballen, maar het is goed zo. Ik ben tevreden", besluit Beerens. 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 5 Feb 2021 om 20:12
    Ja dat was de laatste vier jaar te zien.
    Onvoorstelbaar als je dat vergelijkt met andere sporten.
    Discipline van nul en het meest betaald krijgen.