Van Aken: ''Het Championship wordt in Nederland onderschat''

0
Van Aken: ''Het Championship wordt in Nederland onderschat''

Joost van Aken verruilde in de zomer van 2017 SC Heerenveen voor een vierjarig contract bij het Engelse Sheffield Wednesday. Zijn eerste twee jaren werden gekenmerkt door blessureleed, vervolgens was er een seizoen op huurbasis bij VfL Osnabrück maar sinds dit seizoen is de 26-jarige verdediger een vaste waarde in Engeland.

Vier jaar geleden verklaarde Van Aken dat hij Sheffield Wednesday een stap hogerop was ten opzicht van SC Heerenveen en daar staat hij nog steeds achter. "Ik denk dat het Championship in Nederland een onderschatte competitie is. Er zitten echt wel goede ploegen bij, alleen is het wel een ander soort voetbal", legt Van Aken uit bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline.

"Voor mij als persoon is het een stap hogerop geweest omdat ik als voetballer hele andere dingen heb ontwikkeld en geleerd. Daar heb ik ook wel tijd voor nodig gehad", erkent de geboren Haarlemmer. "In het begin had ik wel het gevoel van 'dat komt wel goed', maar het is toch wel even wat anders. Het niveau ligt hoger dan de middenmoot Eredivisie. Het tempo ligt hoger en het komt meer aan op kracht."

"Het is wel grappig dat als ik met mijn vriendin naar de Eredivisie zit te kijken, dan zegt ze na vijftien minuten: 'Ik ga niet meer kijken, hoor. Dit gaat zo langzaam. Ik val bijna in slaap', zegt ze dan", lacht Van Aken. "Je hebt iets meer tijd in de Eredivisie maar het technische niveau ligt wel weer hoger", besluit Van Aken, wiens contract bij Sheffield komende zomer afloopt.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!