Verbeek over 'vicieuze cirkel' Heerenveen: ''Goede start was toeval''

2
Verbeek over 'vicieuze cirkel' Heerenveen: ''Goede start was toeval''

SC Heerenveen zit in zwaar weer. De ploeg van Johnny Jansen ging zaterdag opnieuw onderuit. Dit keer bleek Heracles Almelo met 1-0 te sterk, het zij in de 88e minuut. Gertjan Verbeek, voormalig trainer van de club, laat zijn licht schijnen. 

"Wat er aan de hand is? Als ik dat wist zou ik het Johnny Jansen vertellen. Ik denk dat de goede competitiestart toeval was. Er werd reactief gevoetbald, maar met twee uitstekende Veermannen pakten ze punten. Nu is de klad erin gekomen. Als de resultaten dan tegenvallen, zit je in een vicieuze cirkel", aldus Verbeek in het Algemeen Dagblad

Ook de blessure van Siem de Jong helpt niet mee. "Aan z'n enkel, begreep ik. Kijk naar de optredens van Siem in de laatste vier jaar, dat is niet veel. Wat je ook niet moet vergeten: hij moet in een korte periode veel spelen. Dat blijkt niet goed voor iemand die al zo lang niet competitiegehard is."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 25 Jan 2021 om 13:03
    Maar over een maand staan we flink wat plaatsen lager,mag je aannemen gezien het programma. Qua veldspel zijn we van niveau plaats 14 en lager. Al zijn Willem ll en RKC voetballend ook beter. Zij hebben een herkenbaar helder voetbalidee dat alleen nog te weinig wordt bekroond met doelpunten.
  • 25 Jan 2021 om 11:03
    Toeval... beetje geluk. Obv expected goals stonden we veel te hoog idd. Nu is dat iets te laag (maar niet veel). Gaat meer om plezier en niveau id wedstrijden soms. Als we er 5 gelijk hadden gespeeld met uitslagen als 2-2, 3-3 etc had iedereen op puntje vd stoel gezeten. Maar goed, huidige plaats is ‘normaal’
Saturday 13 March 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›