''Ik had niet verwacht dat de impact van Chris zo groot was''

0
''Ik had niet verwacht dat de impact van Chris zo groot was''

Het is een jaar geleden dat Chris de Wagt de strijd tegen kanker niet overleefde. Zijn broer Leo de Wagt blikt terug op de zware periode in gesprek met Voetbal Friesland.

Bij ONS Sneek, SC Cambuur en SC Heerenveen werd stilgestaan bij de zieke De Wagt. In het Abe Lenstra stadion kwamen de spelers eind november tegen Vitesse het veld op met speciale shirts om de zieke trainer een hart onder de riem te steken. Het zijn dierbare herinneringen voor Leo. "Het was indrukwekkend om zoveel steun te krijgen en voelen."

"Al die aandacht, speciaal voor hem. Terwijl Chris eigenlijk nog niet zo lang bij de club rondliep. Heerenveen had het geweldig geregeld. We hadden nergens om gevraagd, maar die avond liet aan niets te wensen over. Ik had niet verwacht dat de impact van Chris op anderen zó groot was. Ik wist wel dat hij het als trainer zou gaan maken. Hij had er alles voor in huis. Maar in het sociale en menselijke was zijn invloed evenzo groot."

Nog geen twee maanden later overleed Chris op 34-jarige leeftijd. "Op een zondag overleed hij. De dag ervoor was ik bij hem. Ik kan niet meer, zei hij. Toen wist ik dat het einde nabij was", blikt Leo terug. "Zelfs tijdens de meest donkere perioden van zijn ziek-zijn kon hij mensen inspireren en laten nadenken over het leven. Dat is heel knap."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 13 March 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›