Van Rhijn flopt ook bij FC Emmen: ''Hij is heel ver achteruit gegaan''

1
Van Rhijn flopt ook bij FC Emmen: ''Hij is heel ver achteruit gegaan''

Bij SC Heerenveen was Ricardo van Rhijn afgelopen seizoen één van de meest bekritiseerde spelers en ook op een lager niveau kan de verdediger het verschil niet maken bij FC Emmen. Clubwatcher Reon Boeringa denkt dat de Drenten zich zwaar hebben verkeken op van Rhijn.

"In Heerenveen waren ze er na een half jaar wel over uit, ondanks het feit dat hij nog geen dertig is en wel aardig wat interlands en wedstrijden voor Ajax heeft gespeeld. Hij is gewoon heel ver achteruit gegaan en ook bij Emmen is hij één van de zwakke schakels", vertelt Boeringa bij KOKO Radio, de podcast van de Leeuwarder Courant. "Ik denk dat ze hem deze transferwindow nog gaan vervangen."

"Dat verwacht ik wel, want die doet het echt niet goed", vervolgt Boeringa, die deels een verklaring ziet in het verleden van de 29-jarige rechtsback. "Als je bij Ajax speelt, heb je altijd ruimte om op te bouwen en speel je altijd op de helft van de tegenstander. Als back heb je vaak ook niet te maken met een directe tegenstander, want tegenstanders graven zich toch wat in."

"Als je dan als Van Rhijn bij Emmen te maken krijgt met negentig minuten onder druk staan en backs die erover heen lopen, dan speel je eigenlijk een heel ander soort voetbal als hij gewend is. Er worden hele andere dingen gevraagd", besluit Boeringa.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 18 Jan 2021 om 18:40
    Zet hem maar op scherp meneer Boeringa Kan hij tegen ons clubje het tegendeel bewijzen.
Saturday 13 March 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›