Van den Berg: ''VAR én lege stadions, gekker zul je mij niet krijgen''

0
Van den Berg: ''VAR én lege stadions, gekker zul je mij niet krijgen''

Het is inmiddels alweer bijna vier maanden geleden dat er gedeeltelijk publiek welkom was in het Abe Lenstra Stadion. Tegen VVV-Venlo zaten er iets meer dan zesduizend mensen op de tribune, maar sindsdien hoor je tijdens de wedstrijden alleen nog de spelers en trainers.

Voormalig SC Heerenveen-middenvelder Joey van den Berg maakte in zijn tijd bij NEC mee hoe het is om in vrijwel lege stadions te spelen. In Engeland maakte hij bij Reading FC wel andere tijden mee. "De laatste wedstrijd die ik speelde was in het stadion van Cardiff. Zij konden toen kampioen worden, dus was het een bomvol stadion", vertelt Van den Berg bij Radio Camataru.

"Na het laatste fluitsignaal kwamen allemaal fans het veld op en was het één en al gekkigheid. De eerstvolgende wedstrijd die ik daarna speelde was Jong Utrecht - NEC in een leeg Galgenwaard. Dus ik weet precies hoe die jongens zich voelen", vervolgt de 34-jarige oud-prof. "Het is echt troosteloos, man. Maar je kunt wel hoof of laag springen, als profvoetballer heb je het gewoon maar te doen."

Van den Berg erkent dat hij persoonlijk veel moeite had met het spelen in lege stadions. "Het voelt alsof het een oefenwedstrijd is. Ook al was het toen competitie met NEC in een leeg Galgenwaard, daar zat totaal niks in waarvan ik dacht: dit heeft iets met betaald voetbal te maken. Alleen iedereen heeft er nu last van. Het is maar net welke ploeg er het beste mee om kan gaan."

Gelukkig voor de oud-speler van PEC Zwolle en Go Ahead Eagles was er in zijn tijd nog geen VAR bij de duels aanwezig. "Je hebt nu de VAR én lege stadions. Nou, gekker zul je mij niet krijgen", lacht Van den Berg. "Alles waar ik een beetje op floreerde, het publiek en op het randje spelen, dat is allemaal niet meer mogelijk. Het zou voor mij een hele zware opgave zijn om nu betaald voetbal te spelen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›