Gullit: ''Huntelaar heeft nooit écht de waardering gekregen''

0
Gullit: ''Huntelaar heeft nooit écht de waardering gekregen''

Klaas-Jan Huntelaar kondigde zaterdagavond aan na het huidige seizoen een punt achter zijn loopbaan te zetten. Ruud Gullit vindt dat de Ajax-spits meer lof moet krijgen voor zijn bewezen diensten.

"Ik vind eigenlijk dat hij in zijn carrière nooit écht de waardering heeft gekregen voor wat hij heeft gedaan. Als je zijn gemiddelde gaat bekijken bij de clubs waar hij heeft gespeeld, dan heeft hij echt een hoog scoringspercentage. Ook bij Real Madrid. Ik vind hem echt een goede spits", zo zegt Gullit bij Rondo van Ziggo Sport.
 
Marco van Basten genoot het meeste van Huntelaar bij Schalke 04. "Daar kon hij optimaal gebruik maken van zijn kunnen. Als je naar Real Madrid gaat, dan verwachten ze iets meer van een spits en bij Ajax in de Nederlandse competitie is het net even te makkelijk. Ik denk dat de Bundesliga het beste voor hem was."
 
Van Basten zou het echter toejuichen als Huntelaar nog langer actief blijft als (prof)voetballer. "Ik zou zeggen: zo lang je kunt voetballen, geniet ervan. Er is geen mooier beroep als je het je actief kunt permitteren", aldus Van Basten, die zelf vanwege enkelproblemen op relatief jonge leeftijd al moest stoppen met voetballen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 13 March 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›